Efter att ha vunnit fyra raka matcher, något vi inte sett på väldigt länge, så har de tres senaste matcherna inneburit förlust. Varav två av dem var knappa, mot Barcelona spelade vi bra och förtjänade kanske till och med en poäng, mot Valencia (hemma) gick vi på pumpen då vi missade allt för mycket klara lägen och Valencia är ju ändå Valencia och då går det inte alls att spela som vi gör. Så kom matchen mot Zaragoza som ligger på nedre halvan, en match vi bara måste vinna för att fortsätta vara starka i kampen om Europa. En väldigt viktig match, där (enligt mig) vi spelar en av våra sämsta matcher på väldigt länge.

Caparrós valde att bänka (varför fortsätter han göra dessa val?!) Muniain samt David López för att spela Gabilondo och Susaeta, starta mittfältet med Javi Martínez (bäst i Athletic igår) och Orbaiz samt introducera en Balenziaga på vänsterbacksplats. Resten var det gamla vanliga.

Zaragoza startade matchen i ett väldigt högt tempo, så pass högt att de lyckades anfalla redan innan matchklockan slagit en minut. Det märktes snabbt att Athletic inte var riktigt med på noterna. En kort stund därefter lyckades Susaeta lobba med ett halvkasst inlägg över målvakten som tog i stolpen för att dirigera sig in i Doblas famn, de kändes lite som "game on" läge och att matchen skulle bölja fram och tillbaka under 90 minuter. Men så blev det inte.

Minut 17, första halvlek och Athletic får en frispark blåst. Det är ett sånt läge vi älskar, sånt läge vi nästan alltid avslutar med bollen inom de tre stolparna. Frisparken slogs och Jarosik valde vid helt fel tillfälle att titta bort, släppa sin markering på Llorente och 0-1 var ett faktum, målskytt Llorente. Därefter var det Zaragoza för hela slanten. Dom tryckte på, Bertolo var kvick och Boutahar irritera på våran vänsterkant, där det var solklart att Balenziaga inte skulle uträtta mycket. Vårat nyförvärv gav en redig lektion i hur man ska spela i mitten medan våra innermittfältare såg helt ut att spela en annan match. Hela vårat lag såg ut att spela en annan match, felpassen hagla, det fanns ingen riktigt kommunikation mellan lagdelar, långa delar utav första halvlek stod Ekiza och passade fram och tillbaka med Balenziaga, Iraizoz och San José. Llorente och Toquero fick knappt några bollar att arbeta med och Zaragoza störde gång på gång. Det såg ut som om Athletic låg på nedflyttning och Zaragoza var det lag som spela för en Europa plats.

Första halvlek tog slut, och Athletic ledde tillställningen med 0-1.

Andra halvlek startade och fortsatte som första, med ett fantasifullt Zaragoza och ett fantasilöst Athletic. Det tog inte lång tid för Zaragoza att kvittera. Hörna till Zaragoza och Javi Martínez gör en "Jarosik" och glömmer hur man hoppar och nickar bort en boll, för bakom står en majestätisk Jarosik som slår till lite halvdant, Iraizoz slänger sig, men före ligger Ekiza som försöker rensa, får smått till det, men bollen går tillbaka till Jarosik som endast behöver sätta dit foten och 1-1. Rättvist som bara den.

Kort därefter får vi se ett praktexempel på hur en sovandes försvarslinje lyckas lämna en av de farligare anfallarna i La Liga helt ensam framför målvakt, 2-1 genom en kylig Uche. Zaragoza ledning och då kan man tro att Athletic kommer att trycka till, men det var inte tills det endast återstod cirka 12-10 minuter som trycket kom från oss. Caparrós gör byten, in med Muniain och David López. Muniain gör bra ifrån sig vid ett par tillfällen, men då innermittfältarna inte syns till och långbollar slås på en för dagen halvdan Llorente, händer inte mycket framåt. Zaragozas backlinje var för dagen riktigt ihopspelade och gjorde det riktigt bra matchen igenom, Ander Herrera visa klass matchen igenom, kulmen för mig var i slutminuterna då han snyggt fixade en för ögonen betydelselös frispark men i en het match där tempot och trycket är väldigt högt betyder ack så mycket. Snyggt.

Zaragoza vann rättvist och ser nu mycket bättre ut. Oroväckande är vårat spel, då vi spelat väldigt bra fotboll på sistone och helt plötsligt går vi o gör en riktigt plattmatch. Inte bra. Förhoppningsvis rättas detta till, Caparrós har nu varit en riktigt dålig matchcoach de senaste två matcherna. Mot Valencia gjorde han nästan allt fel, mot Zaragoza var han ännu värre. Kom igen nu!


Real Zaragoza (Aguirre):
Doblas;
Lanzaro (Da silva 80), Jarosik, Contini, Obradovic;
Ponzio, Gabi;
Bertolo, Ander, Boutahar (N´Daw 92);
Uche (Sinama 76)
 
Athletic Club (Caparrós):
Iraizoz;
Iraola, Ekiza, San José, Balenziaga;
Susaeta (David López 69), Orbaiz (I.Perez 77), J.Martínez, Gabilondo (Muniain 57);
Toquero, Llorente
 
Varningar:
Ponzio, Gabi, Jarosik och Contini.
Balenziaga och J.Martínez
 
Mål:
0-1 Llorente 17'
1-1 Jarosik 47'
2-1 Uche 55'
 
Domare: Undiano Mallenco (helt okej insats)