Första halvlek:

Luis Enrique gjorde om en del i startelvan, istället för 4-3-3 som han främst har använt sig av i säsongsinledningen ställde Celta Vigo nu upp i en 4-4-2 formation med dubbelpivote.

Målvakten och backlinjen var de väntade med David Costas och Jon Aurtenetxe som mittbackspar. På mittfältet fick Borja Oubiña sätta sig på bänken och Andreu Fontás tog hand om innermittfältet tillsammans med Álex López. Men den stora förändringen var på topp där Santi Mina gjorde sin första start någonsin för Celta Vigo. 17-åringen startade på topp tillsammans med Charles. Det var en ung startelva som Luis Enrique ställde upp med, medelåldern var under 23 år.

Jonathan Pereira och Villareal fick matchens första chans när han sköt men skottet gick över mål. Strax efter det svarade Celta Vigo och Toni Rodriguez med en farlig frispark som styrdes till hörna. Matchinledningen var händelserik och lovade mera. Båda lagen såg pigga ut och verkade sugna att gå på offensiven.

Det var öppet spel och framför allt bortalaget skapade en del chanser. Yoel Rodriguez stod för en bra räddning efter drygt tio minuters spel och Villareal inledde bäst. Pereira fick ett nytt bra läge i den 24:e minuten när han från nära håll skulle styra in ett inlägg i mål. Men bollen gick utanför och hemmafansen kunde andas ut.

När Celta Vigo hade bollen skapade man inte mycket framåt. Villareal kändes farligare men hemmalaget fick några halvchanser ibland. Rafinha glänste till ibland och visade god teknik.

Efter drygt en halvtimme fick Villareal hörna och bollen nickades mot mål men Hugo Mallo räddade strax innan mållinjen. Trots flera chanser och underhållande spel från båda lagen blev det inga mål i den första halvleken.

Andra halvlek:

Celta Vigo inledde den andra halvleken bra och hade det mesta av bollen men Villareal var farliga i sina kontringar. Giovani dos Santos hade en boll i nät men det dömdes korrekt bort för offside. Mexikanen fortsatte att oroa hemmalagets försvar och flera spelare hos de gulklädda var riktigt snabba. Aurtenetxe, Costas och de andra i backlinjen fick jobba hårt.

Efter cirka tolv minuter i den andra halvleken gjorde Celta Vigo sitt första byte när Nolito kom in istället för Santi Mina. Hemmalaget fortsatte att ha en del boll men de ljusblåa visste inte riktigt vad man skulle göra med den och kom inte särskilt långt på offensiv planhalva. Villareal försvarade sig bra och var välorganiserade i defensiven.

Det fick Luis Enrique att göra sitt andra byte i den 63:e minuten. Då kom Michael Krohn-Delhi in och ut gick Augusto Fernández. Men det var Villareal som var farligast framåt, efter en snabb frispark fick Jonathan Pereira ett bra läge men hans skott gick strax utanför högerstolpen.

Efter det tog bortalaget över mer och Celta Vigo hade svårt att skapa något framåt. Under en period lyckades de ljusblåa knappt ta sig över till offensiv planhalva. Fansen kom igång och försökte hjälpa sitt lag.

När knappt en kvart återstod av matchen gjorde Celta Vigo sitt sista byte när Fabián Orellana kom in istället för Álex López. Ett offensivt byte som förhoppningsvis skulle ge resultat. Men så blev inte fallet, utan Villareal fortsatte att kontrollera matchbilden och hemmalaget hade väldigt svårt att hitta på något i offensiv väg.

I den 80:e minuten fick Javier Aquino ett bra läge i straffområdet men Yoel Rodriguez kom ut bra och räddade. Villareal kom allt närmare ett ledningsmål och Celta Vigos målvakt fick sträcka ut för att klara ett farligt skott.   

Under de sista minuterna av matchen tog sig Celta Vigo framåt några gånger men skapade ingen målchans. Istället fick Yoel göra några fler räddningar och han höll kvar hemmalaget i matchen som slutade 0-0.

Sammanfattning:

Celta Vigo vann bollinnehavet men Villareal sköt mer än dubbelt så många skott som hemmalaget och var närmast segern. Försvarsspelet hos de ljusblåa såg svajigt ut ibland och vissa spelare blev bortgjorda för enkelt. Backlinjen hade problem med Villareals snabba spelare och omställningar. Flera spelare varnades för att de drog ned motståndare som var på väg framåt.  Defensiven får Luis Enrique tänka och jobba på. Yoel gjorde en bra match i mål och stod för flera kvalificerade räddningar.

Intressant att Luis Enrique gjorde om startuppställningen och att Nolito inledde på bänken. Spelet såg nog inte ut som tränaren ville och han gjorde två snabba byten i andra halvleken som inte gav något resultat.

Det här var tredje oavgjorda i rad för Celta Vigo på hemmaplan. Det är tråkigt att de ljusblåa inte kan spela bättre hemma och göra Balaídos till en arena som andra lag är rädda för att komma till. Men Villareal är ett bra lag, det har de visat tidigare under säsongen och Celta Vigo ska vara nöjda med en poäng. Totalt har det blivit sex poäng efter fem omgångar och nästa match spelas redan på torsdag mot Getafe i Madrid.