Idag vid lunch presenterade Atlético sin andra värvning i form av den belgiske landslagsmannen Yannick Carrasco. 21-åringen kom till Majadahondas träningsanläggning ihop med Enrique Cerezo, José Luis Caminero, hans mor Carmen och en av sina bröder för att presenteras som ny Atlético-spelare under måndagen. I vanlig ordning höll Cerezo ett kort tal där han framhävde belgarens kvalitéer som fotbollsspelare, de förväntningar som klubben har på honom och en och en annan vinkning till mamma Carmen som han verkar ha fattat tycke för. Ja, han missar inte en enda chans att göra bisarra framträdanden, presidenten..

I vilket fall som helst började akten på riktigt när Yannick Carrasco (som han vill kalla sig själv) satte sig på podiet. Anledningen till att han bara vill gå under moderns namn är för att pappan lämnade honom för 15 år sedan och har inte dykt upp sedan dess. Vidare till akten:

Du har haft möjligheten att lära känna dina nya lagkamrater under de här dagarna som du tränat ihop med de. Hur har du blivit mottagen?
"Först av allt vill jag tacka samtliga för att ni tagit er hit. Tack så mycket till presidenten för hans ord. Jag kom i fredags och jag har tränat med laget en gång och det var i lördags på morgonen. Allt gick väl"

Jag skulle vilja veta hur du beskriver dig själv som fotbollsspelare och om du ser dig själv som Arda Turans ersättare?
"Jag är inte här för att ersätta Arda Turan. Jag är snabb, kvick med bollen vid fötterna och nu gäller det att jobba på för att bli en ordinarie startspelare i Atlético de Madrid"

På vilken position känner du dig mest komfortabel?
"På vänsterkanten. Där brukar det finnas mycket plats att anfalla och försvara på. Det tycker jag om"

Hur ska Yannick Ferreira vinna Atlético-supportrarnas stöd?
"Jag är överlycklig över att vara här i Atlético. Det är ett mycket stort lag. Ett av de största i Europa. Jag är väldigt nöjd över att vara här i den spanska ligan. Det är en dröm för mig"

Jag skulle vilja veta vad Cholo sade till dig för att du skulle skriva på för Atlético.
"El Mister (Simeone, reds. anmärkning) sade till mig att han väldigt gärna ville ha mig här. Att han gillar mitt sätt att försvara och anfalla i spelet 1-mot-1. Jag var medveten om att Atlético är en storklubb och att jag kan lära mig mycket av el Mister"

Jag skulle vilja veta om Simeone är så som du trodde att han skulle vara nu när du haft honom.
"Jag visste att han var en väldigt bra fotbollsspelare och som tränare vet jag att han är en av de bästa. Därför ville jag jobba ihop med honom"

Du kommer från Monaco där du var en ordinarie startspelare, men här är konkurrensen ännu större. Är du förberedd på att ha tålamod om du inte är en startspelare från första början?
"I storklubbarna finns det alltid väldigt mycket konkurrens om platserna. Jag har kommit hit för att lära mig och min intention är att spela så mycket som möjligt. Förhoppningsvis ska jag få spela mycket i Atlético"

Vad var anledningen till att du gick till Atlético?
"Jag har spelat mycket i Monaco och ville ta ett nytt steg i karriären. Jag var förstås medveten om att Atlético är en stor klubb, att man går långt i Champions League och slåss om att vara bland de tre främsta lagen i ligaspelet. Därför är det ett steg framåt för mig"

Vad förväntar du dig av Atlético?
"Att vinna så mycket som möjligt, vara bland de tre förstplacerade i ligaspelet och om vi klarar av att göra det: vinna ligan"

Vad har du för budskap till supportrarna och vad tror du att du kan bidra med i dina nya klubb?
"Jag förväntar mig att bidra med så mycket som möjligt, göra bra ifrån mig, göra mycket mål, spela fram mål, ge allt jag kan för den här klubben och alltid ha en svettig tröja"