Inför
Ungefär åtta timmar efter att det blev klart att vi åter igen ska möta Bayern Leverkusen i ett dubbelmöte i Champions League vandrar dessa 22 spelare ut på El Madrigal.

Villarreal (4-4-2):
Asenjo
Gaspar-Gonzalez-Ruiz-Costa
Dos Santos-B.Soriano-Trigueris-R.Soriano
Pato-Sansone

Atlético de Madrid (4-4-2):
Oblak
Juanfran-Savic-Godin-Lucas
Correa-Tiago-Gabi-Koke
Griezmann-Gamiro

(Kvällsjobb som tar allför för lång tid gör att matchrapporten fram till minut 60 blir i punktform och form av anteckningar och höjdpunkter. Hoppas det finns överseende med detta)

Första halvlek
5’. Soriano driver in från vänsterkanten och lossar ett tungt skott som dock viker ut sig från Oblaks vänsta stolpe.
 
13’. Det är Villarreal som har tagit initiativet av matchen. Atleti har svårt att kontrollera bollen på den snabba mattan. Villarreal slår ett inlägg från vänsterkanten. Oblak rusar ut och få en näven på bollen som går i en båge ut ur straffområdet. Giovanni Dos Santos gör en cykelspark och bollen räddas på mållinjen genom Savics huvud.
 
17’. Atleticos första chanes kommer genom att Gamiro spelat fram Correa som skjuter hårt från högerdelen av straffområdet. Vinkel är dock för dålig och Asenjo kan lätt styra till hörna. Det blir en kort hörna från höger som förlängs längs kortlinjen ut från straffområdet, ett skott kommer som styrs i stolpen och därefter tar en Atleti-spelare bollen i offsideläge och situation blåses av. Mycket nära mål där..
 
28’. Efter en period med bra spel och chanser från Atlético Madrid händer det som vi inte är vana vid sedan julen för snart fem år sen. Lucas söker uppspel från sin vänsterbacksposition. Han hittar inget alternativ utan vänder hem och spelar Tiago. Portugisen, som börjat få mer och mer speltid på sistone, tar emot och tittar upp efter hot. Han ser Pato komma pressandes och väljer att passa hem mot Godin. Bollen är dock alldeles för löst slagen och Godin tvingas till ett motlägg som han förlorar. Trigueros snappar upp bollen och efter en skottfint placerar han in 1-0. Tiago blir efter målet utbytt. Är det en implus av ilska från Cholo? Den officiella anledningen är dock att han har känningar i knät.
 
30’. Aleti’s bästa chans. Correa spelar fram Griezmann i ett friläge med en back hack i häl som drar honom i axlen. Antoine ser luckan mellan den gamle skadebenägna Atléticomålvaktens ben och är sånär på att avsluta emellan dem. Asenjo får dock en lite tuoch på bollen och den försvinner till vänster om målet. Otur.
 
39’. 2-0. Pato löper bra in bakom Savic och slår på måfå in bollen centralt. Oblak sträcker sig rakt ut och boxar ut bollen men inte bättre än att Dos Santos fångar upp den och träffar stolpen men kan få in sin returen. Dåligt av slovenen i mål som kanske kan skylla på att han inte fick undan bollen pga att han ådrog sin en axelskada som innebär att Moya får byta om.
 
2-0 i halvtid.
 
Andra halvlek
I den 65:e minuten gör Atleti sitt sista byte. Carrasco entrar planen och ut går Correa. På efterföljande höran får Villarreal undan bollen och Sansone kommer i en kontring på vänterkanten i en 1-2 mot Gabi och Juanfran. Sansone gör bort Gabi som åker på ett gult kort.
 
Det vill sig inte alls för Atlético. Villarreal ligger rätt i sina positoner och Atlético får förlita sig på att Carrasco och Griezmann gör oväntade saker och sätter tryck i passningarna. Carrascos inhopp innebär att vänsterkanten blir ett större hot. På andra sidan är det inte mycket spel alls eftersom Griez tar sig in i mitten och Det centrala mittfältet inte förflyttar bollen tillräckligt snabbt.
 
De rödvita får inte till mer än ett par hörnor. De tar sig in i straffområdet men väl där är det ett hav av ubåtar som täcker skott eller så går skotten en mil över.
 
Saul åker på gult kort när en Villarreal spelare hoppar upp i armhålan. I anfallet efter är domaren farligt ute när han släpper två solklara frisparkar vilket gör att Koke hamnar över bollen och bollen nuddar armen, Hernandez släpper och ger istället Koke en kompensationsfrispark.
 
Nu återstå bara 3 min + 4 min tilläggsminuter och trycket bildas aldrig för Atléti. Intentionerna finns där men allt för uddlöst när det närmar sig straffområdet. Trycket är dock inte sämre än på läktaren där man verkar ha somnat. Vinner man mot en rival och är tippad över sitt egna lag ska man väl kunna bjuda på lite entusiasm på läktaren väl...?
 
I minut 93 blir katastrofen total när Soriano väggspelar med N’doye och allt för enkelt kan placera in 3-0.
 
En uppryckning är ett måste på lördag när Las Palmas står för motståndet.