Tack Barcelona, tack alla.

Efter fem fantastiska år i denna klubb som förverkligat drömmen för vilken tränare som helst, är det nu dags för mig att ta en ny kurs i min karriär och kraftsamla mot den sjukdom som jag var diagnostiserad med för ett och halvt år sen.
Läkarna säger att det inte är rekommenderat att jag fortsätter att prioritera 100% av min tid och kraft på ett så krävande arbete som att vara tränare för FC Barcelona.
Men jag kommer ändå att fortsätta finnas nära klubben och med all min kärlek följa dess sportsliga framfart.

Det är inte lätt att lämna den här väldigt speciella gruppen människor, spelare, kollegor och vänner som jag delat så många lyckliga stunder och tillfällen med.
Jag är er evigt tacksamma för allt ni som ni lärt och allt jag fått uppleva.
Den mänskliga och fotbollsmässiga kvaliteten på det här laget är kapabel att utmana vilket hinder som helst, och jag är övertygad om att de med full kraft och kapacitet kommer att anta de sportsliga utmaningarna denna säsong, en säsong som kommer att bli upplyftande för alla.

Jag vill också speciellt tacka presidenten, ledningen och sportchefen för allt det förtroendet de visat för mig, och framför allt, deras ovillkorliga stöd på både det sportsliga och det privata planet. Lika viktigt för mig har, och är, det medicinska och humana stödet som Dr. Ramon Canal och hans läkargrupp gett mig. Jag vet att jag inte står ensam i denna process, jag är en del av en solidarisk klubb och den kommer hjälpa mig på vägen, precis som den gjort fram tills idag.

Till alla er, medlemmar och supportrar av Barcelona, jag vill från djupet av mitt hjärta tacka er för dett stöd som ni ingjutit i mig, inte bara nu utan även under tidigare månader.Jag vill berätta för er att jag är lugn och stark och kommer ta mig an denna nya fas i min sjukdomsbild med fullt förtronde i att det ska sluta bra.
Ett stort tack även till er andra som visat mig och min familj stort stöd och förtröstan.

Detta är svåra tider för mig och min familj och jag har bett media om att de ska visa förståelse och respekt.
Nu när jag inte längre är tränare för Barcelona hoppas jag att jag kan få det lugn och ro som jag och min familj så väl behöver.

Jag kan inte avsluta detta brev utan att önska min efterträdare, vem det än må bli, ett stort lycka till som coach för världens bästa lag.

Ett stort tack till er alla.

Tito Vilanova