Celta Vigo:

Luis Enrique och hans spelare är tre poäng ifrån nedflyttningspositionerna och har samma poäng som Almería, medan det är två poäng uppåt till Málaga samt Elche. Med andra ord är en seger och tre poäng väldigt välbehövligt.

Charles missade mötet mot Espanyol på grund av sjukdom och den följde med till början av veckan. Men anfallaren borde vara tillbaka nu och det behövs. Han gjorde två mål i sin senaste match och Celta Vigo behöver någon som sätter dit bollen. Även lagkaptenen Borja Oubiña har återhämtat sig snabbt från sin lättare ankelskada och vara redo för att leda laget under fredagen.

Celta Vigo får dock klara sig utan Augusto Fernández som är avstängd. Spelet har sett bättre ut under 2014 men poängen måste tas. Annars fortsätter de himmelsblåa att ligga farligt nära de tre lagen längst ned i tabellen.

På silly season-fronten blev det under torsdagen klart att Samuel Llorca lånas ut till Deportivo Alavés under resten av säsongen. Mittbacken kom nyligen tillbaka från sin svåra knäskada och tar nu nya tag i en annan klubb.

En mittback bort och ersättaren verkar klar. Íñigo Lopez lånas in från PAOK i den grekiska ligan och försvararen har tidigare bland annat spelat i Granada och Alcorcón. Han är 31 år gammal och kommer att få spendera resten av säsongen hos Celta Vigo.

Real Betis:

Hos Real Betis händer det mycket och gästerna kommer till Balaídos med en ny tränare. Säsongen inleddes med Pepe Mel på bänken, han var populär hos fansen men fick sparken och ersättes av Juan Carlos Garrido.

Garrido överlevde bara 48 dagar som ledare över ”Los Verdiblancos” innan han fick gå och ny tränare är Gabriel Humberto Caldéron. Argentinaren spelade fyra säsongen i klubben på 1980-talet och leder nu laget från bänken. Det innebär att Real Betis har haft fler tränare under säsongen än tagna segrar i ligan. Till tränarkarusellen tillkommer även problem i ledningen och styrelsen.

Att säsongen har varit jobbig för Real Betis syns i klubbens resultat i ligan. Laget är sist i La Liga med 11 poäng efter 20 spelade omgångar. Förra helgen blev det storförlust mot Real Madrid med 0-5 på hemmaplan men nu hoppas laget börja om och försöka rädda säsongen.

Real Betis gör det med farliga spelare som Rubén Castro och Leo Baptistao som båda spelade bra förra säsongen men har haft det svårare de senaste månaderna.
Den förstnämnde har varit skadad och den andre har inte fått mycket speltid i Atlético Madrid men är nu utlånad till Andalusien. I laget finns även Jorge Molina som kan vara ett hot framåt.

Laget har haft problem med sitt försvarsspel och har inte riktigt kunnat ersätta Beñat Extebarria som man sålde under sommaren till Athletic Bilbao. Förhoppningsvis kan Celta Vigo utnyttja det och ha det mesta av bollen på hemmaplan.

Om matchen:

Gabriel Calderón gör sin första match som tränare för Real Betis och han ser fram emot utmaningen att försöka hålla klubben kvar i ligan.
    − Jag övertygad om att vi kan komma igen. I vilken annan klubb som helst vore det omöjligt, men inte för Real Betis. Vi har 18 finaler framför oss och vi måste inte göra matten. Vi måste vara enade och jag kommer att ge mitt liv för att rädda den här klubben, säger tränaren enligt insidespanishfootball.com.

Första finalen är mot Celta Vigo som också behöver poäng, speciellt efter den sura förlusten mot Espanyol där de himmelsblåa förtjänade minst en poäng. Det här är ett väldigt viktigt bottenmöte och Luis Enrique kommer att göra allt för att ta tre poäng.

Tränaren verkar under 2014 ha bestämt sig för vilken backlinje han ska spela med, men han har varierat mer på de offensiva platserna. Men nu borde Álex López och Charles vara tillbaka i startelvan för att jaga tre poäng.

Preliminär startelva för Celta Vigo:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro,
Rafinha, Borja Oubiña, Álex López,
Nolito, Charles, Fabián Orellana.

Vad: La Liga, omgång 21, Celta Vigo – Real Betis.
Var: Balaídos (Vigo).
När: 21:00, 24/1-2014.
Tv: C More Sport och C More Sport HD.