Celta Vigo:

Celta Vigo fortsätter att kämpa i botten av tabellen och det är väldigt jämnt vid nedflyttningsplatserna. Real Betis ligger sist med nio poäng och över de finns fyra lag, bland annat de himmelsblåa, med tolv poäng. Men det skiljer bara en poäng till lagen ovanför och en seger skulle betyda mycket.

Förra helgen var Celta Vigo nära att skrälla mot Real Sociedad. De himmelsblåa såg ut att gå mot segern när Rafinha gjorde 1-3 i den 56:e minuten men en reducering och en utvisning på Andreu Fontás gjorde att matchbilden ändrades. Baskerna tog över helt och gjorde två mål för att vinna med 4-3.

En tung förlust för Celta Vigo som spelade bra men tappade allt efter Andreu Fontás utvisning. Carlos Vela gjorde fyra mål och sänkte de himmelsblåa. Dock fanns det ljusglimtar som förhoppningsvis spelarna tar med sig till den här matchen. Spelarna visade mer vilja och beslutsamhet än tidigare under säsongen.

Det kommer behövas mot Almería som också slåss i botten av tabellen och det kan bli en jämn match. Båda lagen behöver poäng och Celta Vigo har ett bedrövligt hemmafacit. De himmelsblåa har ännu inte vunnit på Balaídos efter sju matcher. Istället har det blivit fyra förluster och tre oavgjorda på Balaídos, något som måste förbättras om man ska överleva den här säsongen.

Det blir en annorlunda match för Charles som tillhörde Almería förra säsongen och hjälpte klubben att ta steget upp till Primera División när han vann skytteligan i andradivisionen. Men anfallaren bytte klubb till Celta Vigo och ställs nu mot sina förre dettta lagkamrater.
    − Det är en speciell match eftersom jag kommer att ställas mot ett lag som jag uppskattar väldigt mycket och förra säongen var fantastisk på många sätt. På planen tar vänskapen slut och alla gör sitt bästa, säger anfallaren som även berättade att han pratat med några spelare i Almería och skämtat med de om det kommande mötet.

Borja Oubiña har de senaste veckorna haft problem med en skada och tränat en del för sig själv. Han missade den senaste matchen mot Real Sociedad men gjorde framsteg under fredagen och kunde träna med resten av laget. Mittfältaren ska vara redo för 90 minuter i helgen.

Miguel Torrecilla sa i veckan att Celta Vigo är intresserade av att värva en anfallare och försvarare i januari om det går. Jonathan Vila, Carlos Bellvís, David Rodríguez och Fabián Orellana är fyra spelare som fått väldigt lite speltid under Luis Enrique. Därför kan någon av de försvinna för att ge plats för ett nyförvärv under transferfönstret. 

Torrecilla var även optimistisk inför de tre matcherna som återstår av 2013 mot Almería, Valladolid och Osasuna. Viktiga omgångar för Celta Vigo men sportchefen menade att Luis Enriques framtid inte är beroende på deras resultat. Torrecilla sa att klubben vet om att Enriques ”projekt” kommer att ta tid och att de är i det tillsammans.

Almería:

Almería är som Celta Vigo inblandade i bottenstriden och båda lagen har lika många poäng. Nykomlingarna började säsongen svagt och det dröjde ett tag innan man tog sin första seger i Primera División.

I den senaste omgången förlorade laget stort mot Real Madrid med 0-5 men innan dess hade man tre vinster i rad och därför kan det finnas en del självförtroende i truppen. En spelare som Celta Vigo får se upp med är Suso som spelar på mittfältet. Spanjoren är inlånad från Liverpool och har spelat bra såhär långt. Han är född 1993 och går en ljus framtid till mötes.

En annan farlig spelare är anfallaren Rodrí som hittills har gjort sju mål och med det är han bäst i Almería. I försvaret är Ángel Trujillo en viktig pjäs och mittbacken har spelat alla matcherna.

Om matchen:

Luis Enrique har inför matchen sagt att den gäller mer än tre poäng och betonat tålamod som en nyckel till seger. Tränaren kommer inte att ändra sitt spelsätt och
är tacksam för klubbens tålamod och hoppas att fansen är bakom laget på lördagen.

Tråkig statistik för Celta Vigo är att man inte gjort mål på Balaídos de senaste 511 minuterna. Senaste målskytten var Rafinha mot Granada för elva omgångar sedan.

Celta Vigos form de senaste fem matcherna: FFVFV.
Almerías form de senaste fem matcherna: FVVVF.

Vad: Spanska ligan, omgång 15, Celta Vigo-Almería.
Var: Balaídos (Vigo).
När: 18:00, 30/11-2013.
Tv: C More Fotboll, C More Live, C More Live HD.