Första halvlek:

Det var derbykväll i Galicien och publiken på Balaídos var redo för att se Celta Vigo ta emot ärkerivalen Deportivo la Coruña. Eduardo Berizzo valde en förväntad startelva och gjorde bara en ändring från matchen mot Atlético Madrid, Nolito kom in i stället för Pablo Hernández.

Celta Vigo ställde upp såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Carles Planas;
Álex López, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Joaquín Larrivey, Fabián Orellana.

Publiken sjöng när Celta Vigo sparkade igång säsongens första derby. Hemmalaget tog direkt tag i taktpinnen och hade det mesta av bollen under de första minuterna. Efter ett inkast skarvade Larrivey vidare bollen till Nolito som tog emot och drev framåt. Han utmanade en back och tog sin in i straffområdet. Där sköt spanjoren in 1-0 och ”de himmelsblåa” tog ledningen redan i den fjärde minuten.

En perfekt start på derbyt för Celta Vigo och Nolito som gjorde sitt tredje mål för säsongen visade att han är i storform. Publiken gillade det de såg på planen och hemmalaget fortsatte att ha det mesta av bollen.

Celta Vigo pressade sina motståndare högt upp i planen och vann ofta snabbt tillbaka bollen på detta sätt. Efter cirka en kvart sjönk tempot i matchen och Deportivo la Coruña kom in mer i spelet, men gästerna hade fortfarande svårt att skapa något framåt.

I den 23:e minuten fick Celta Vigo frispark i ett bra läge efter att Nolito gjorts ned. Orellana klev fram och sköt frisparken, men chilenarens skott gick över. ”De himmelsblåas” intensiva start hade lugnat ned sig, men man var fortfarande det farligare laget framåt där Nolito var ett ständigt hot.

När cirka en halvtimme spelats jämnade matchbilden ut sig och lagen turades om att ha bollen. I den 32:a minuten provade Orellana med ett skott, men det gick utanför och var inte särskilt farligt.

Deportivo la Coruña skapade sin första chans i den 40:e minuten när Isaac Cuenca väggspelade sig fram i straffområdet och sköt från dålig vinkel. Álvarez klarade och styrde ut bollen till en hörna som sedan nickades bort.   

Efter det hände inte så mycket mer och Celta Vigo ledde med 1-0 i halvtid efter en spännande första halvlek.

Andra halvlek:

Den andra halvleken inleddes med att gästerna hade en del boll och Celta Vigo pressade sina motståndare högt upp i planen. I den 51:a minuten skapade Deportivo ett bra läge när Helder Postiga sköt efter ett inlägg från kanten, men portugisen fick ingen bra träff och Álvarez i hemmalagets mål räddade.

Kvitteringen kom istället några minuter senare efter ett inlägg från samma kant. Den här gången var det Cuenca som tog emot bollen i straffområdet och höll bort
Mallo innan han satte 1-1. Celta Vigo hade mest fått försvara sig i början av den andra halvleken och haft sämre kontroll på match än under de första 45 minuterna.

Nolito och Laure fortsatte att gå en tuff kamp på kanten och när det gått drygt en timme provade hemmaspelaren med ett skott som German Lux styrde ut till hörna. Vid den här tidpunkten kändes matchen oviss och som att den kunde gå åt vilket håll som helst.

I den 67:e minuten gjorde Berizzo sitt första byte när Augusto Fernández byttes in istället för Álex López. Några minuter senare provade Krohn-Delhi med ett skott som gick utanför. Spelet började dock se bättre ut för Celta Vigo och hemmalaget skapade mer framåt.

Det gav resultat i den 72:a minuten när Nolito slog en hörna och Larrivey nådde högst i straffområdet. Anfallaren nickade in bollen i mål och Celta Vigo var tillbaka i ledningen. Målskytten firade och tog av sig tröjan, vilket han varnades för.

Några minuter senare fick Larrivey ett kanonläge att göra sitt andra mål när Krohn-Delhi perfekt passade fram argentinaren som blev fri. Anfallaren försökte lobba över Lux men målvakten sträckte på sig och nådde bollen.

I den 83:e minuten gjorde Celta Vigo sitt andra byte när Nolito gick ut och ersattes av Jonny Castro. Ett defensivt byte av Berizzo som försökte säkra segern. När
det återstod två minuter av ordinarie speltid fick Deportivo la Coruña straff efter att Cabral fått bollen på handen i eget straffområde.

Medunjanin klev fram och sköt hårt mot sitt högra nedre hörn. Men Álvarez slängde sig åt rätt håll och gjorde en kanonräddning! Målvakten gjorde att Celta Vigo behöll ledningen i matchen.

När klockan tickade upp på 90 minuter gjorde Berizzo sitt sista byte när Sergi Gómez kom in istället för Krohn-Delhi. Ännu ett defensivt byte och det återstod bara fyra minuters tilläggstid. Det skulle bli en nervös avslutning på matchen.

Celta Vigo lyckades få tiden att gå genom att passa runt bollen, men Deportivo kom upp ibland. Gästerna skapade dock inga fler riktigt farliga chanser och ”de himmelsblåa” behöll ledningen matchen ut. Hemmalaget vann med 2-1 efter en spännande match.

Om matchen:

Det blev väldigt spännande på slutet och matchen såg ut att sluta oavgjort när Deportivo fick straff i slutet av matchen. Men en fin räddning från Álvarez gjorde att Celta Vigo behöll ledningen och tog härliga tre poäng.

Celta Vigo inledde matchen väldigt intensivt och bra. Det gjorde att man tidigt tog ledningen genom Nolito, men i den andra halvleken tappade ”de himmelsblåa”. Deportivo kvitterade genom Cuenca och det blev en hörna som avgjorde derbyt.

Det märks att Celta Vigos spelare blir trötta när det spelats cirka en timme och att man inte orkar hålla uppe koncentrationen på samma sätt som i början av matchen. Deportivo kom in mer i matchen då och skapade fler chanser framåt. Men till slut blev det en skön seger för ”de himmelsblåa” och tre viktiga poäng.

Efter den här matchen har Celta Vigos offensiva trio med Nolito, Larrivey och Orellana gjort tre mål vardera. ”De himmelsblåa” är obesegrade i ligan efter fem omgångar, men efter tre raka oavgjorda matcher var det skönt med en seger igen. Tre viktiga poäng och det kan snart bli fler eftersom det är match redan på fredag när man ställs mot Elche.