För Athletics del har ändå säsongen börjat på ett skapligt sätt, men det har blivit onödiga poängtapp. Inte minst så blev 2-0 hemma mot nykomlinge Huesca till 2-2 i slutskedet. Det samtidigt som 2-0 på bortaplan på Real Betis förvandlades till samma resultat i den senaste omgången.

Men trots att det blev 2-1 hemma mot Leganes i premiären, och starka 1-1 hemma mot Real Madrid för 1,5 vecka sedan, så lär Bilbao-gänget behöva en vinst nu. Det eftersom nästa match blir borta mot Barcelona på Camp Nou, en match som oftast slutar med en etta.

Samtidigt har ju gästerna i Villarreal det väldigt tufft. Säsonginledningen har gett de en vinst, två förluster och två kryss, mot lag som Villarreal vanligtvis brukar vinna över. Och med tanke på att det nu blir match på San Mames, en arena där Athletic vanligtvis är väldigt starka på, så lär det inte bli enklare för gästerna. Men det återstår ju att se. 

Athletic saknar bland annat Susaeta, som drog på sig två gula kort inom loppet av sju minuter i slutet av den första halvleken i Sevilla i den senaste omgången.