Hola todos!

Senast jag skrev ett blogginlägg var efter vår tunga period med tre förluster mot Milan och Real Madrid. Då uppmanade jag om att laget måste ta sig i kragen, och som man gjorde det. Med Milanmatchen som kulmen så har vi kommit tillbaka på bästa möjliga vis efter motgångarna, inte bara sportsligt utan även utanför planen med Tito och Abidals återkomster. 
 
Ikväll riktar vi dock blickarna mot Camp Nou och returmötet i Champions Leauge.  Det första mötet i Paris slutade som bekant 2-2 vilket givetvis är ett mycket bra resultat. Hade vi fått det på förhand hade nog de flesta culés tagit det. Men med tanke på hur matchen utspelade sig så är känslan ändå oviss. Matuidis psykologiskt viktiga mål i matchen sista spark har gett fransmännen luft under vingarna och det gav sannerligen ett hopp som inte fanns när ställningen var 1-2. Så vad innebar detta 2-2 mål egentligen?

Svaret är: Vikten av första målet. Matuidis mål innebär att det lag som gör det första målet ikväll kommer ha ett psykologiskt övertag. Om vi lyckas få det första målet ikväll kommer det inte bara innebära att Paris måste göra två mål för att avancera, utan även en rejäl mental uppförsbacke för Ancelottis mannar. Barcelona måste, som bl.a. Dani Alvés har varit inne på under veckan, visa mod och våga gå för första målet samtidigt som man visar samma disciplinerade försvarsspel som mot Milan.

Förutsättningarna inför matchen kunde givetvis varit bättre. Men oavsett om Messi kan starta eller inte så sammanfattade Iniesta det bäst:

”Det är synd att inte alla spelare är med. Vi ska till semifinal än en gång, vårt första resultat är inte dåligt, men vi måste göra en nästan perfekt match”

Förhoppningsvis får vi se den perfekta matchen ikväll!

Visça Barça!