Det har längre ryktats om att Atlético Madrid och Simeone ska ha varit intresserade av en av Argentinas största talanger och under torsdagen presenterades Luciano Vietto som redan hunnit genomföra två träningspass med sina nya lagkamrater.

Akten inleddes som vanligt med att klubbens president Enrique Cerezo höll ett tal där han inte bara hyllade lagets nya tillskott, han avslöjade även att man kommer att offentliggöra fler spelarköp inom kort.

Simeone har länge berättat för ledningen att vill värva Vietto som enligt Cerezo kunde beskrivas med tre "ord, ung, talangfull och framtid". Presidenten passade även på att hylla anfallarens insatser under förra säsongen då han spelade i Villarreal för att därefter förklara hur bra relation nyförvärvet har med lagets tränare Diego Pablo Simeone.

"Efter att Simeone gett Vietto chansen i Argentina återförenas de nu igen och vi kommer snart att få se spelaren utvecklas ännu mer under Cholo samtidigt som vi njuter av hans spel och mål. Vietto är det första nyförvärvet som vi presenterar denna säsongen men inom kort kommer vi att presentera nya spelare som kommer att vara en del av laget under den kommande säsongen".

Något som klubbens president passade på att påpeka var klubbens supportrar som enligt Cerezo inom kort ska börja att älska spelaren. 

"Vi vet att du kommer att ge allt på både träningar och matcher för att hjälpa laget och vinna Calderóns stöd och kärlek. Välkommen till ditt nya hem och vi önskar dig all lycka i världen. Jag vill även säga till dig att du har kommit till världens bästa klubb" avslutade Enrique Cerezo som för dagen såg väldigt nöjd och glad ut.

Luciano Viettos presskonferens

Du har redan tränat med dina lagkamrater och träffat Profe Ortega, som fått dig att svettas lite..
Först och främst vill jag tacka presidenten får de fina orden och klubben för att de tror på mig. Jag har redan blivit välkommnad av Profe som du sa och det jag vill som mest är att komma in i gruppen och börja kämpa för laget.

Hur viktig var Simeone för att du skulle komma till Atlético Madrid?
Han känner mig sen jag var yngre då han lät mig debutera när jag spelade i Argentina. När jag fick höra om Atlético och Simeone ringde upp mig ville jag jättegärna hit och återförenas med honom. Vi hade ingen längre tid tillsammans i Argentina och jag har fortfarande väldigt många saker att lära mig och och Simeone är den bästa tränaren för att få ut allt av mig.

Vad är det första som Simeone sa till dig som Atlético-spelare?
Ingen speciellt. När jag var tvungen att stanna på träningen igår sa han att jag var tvungen att förbereda mig fysisikt för att kunna vara en i laget.

Vi har nu sett dig träna två dagar, är det samma intensitet som du förväntade dig eller högre?
Jag visste att det skulle bli otroligt jobbigt men inte såhär. Tillslut kunde jag avsluta träningen utan fler avbrott och jag hoppas att jag fortsätta så och vara bra rent fysisikt. 

Med den konkurrens som finns i Atlético just nu, var skulle du vilja spela på planen? Skulle du kunna tänka dig att spela som tillbakadragen forward eller kanske spela på kanten?
Där tränaren väljer att placera mig. Det kvittar var jag kommer att spela då jag alltid kommer att ge allt jag har och försöka göra mitt bästa. 

Snart kommer du att få träffa fansen och du har redan sett lite hur de är, vad kan du bidra med till fansen?
Jag känner till Atléticos fans lite grann och det jag kan säga är att både jag och mina lagkamrater kommer att ge allt för att nå en Champions League-plats och försöka vinna någon titel.

Hur har dina nya lagkamrater varit de första dagarna och vad är dina personliga mål i din nya etapp som fotbollsspelare?  
Angående killarna i laget har de tagit emot mig på ett underbart sätt och jag vill tacka de då de fått mig att känna mig hemma redan efter första dagen. Ett av mina mål är att komma in i gruppen snabbt vilket jag kommer att göra med detta fantastiska gänget.

Kunde du tänka dig att du skulle hamna i en så pass stor klubb som Atlético Madrid efter så kort tid i Europa?
Normalt sätt när en spelare kommer från Sydamerika behövs det en anpassningsperiod men jag tänker inte på det utan jag vill bara kunna hjälpa mitt lag, dock har det väll gått lite snabbare än jag tänkte.

Vad var det som du gillade mest med Atlético?
Det är en klubb som utmanar i ligan, Champions League och cupspel och kommer till de stora finalerna. Klubben har även fans som är lika de i den argentinska ligan och det gillar jag väldigt mycket.