Det är dags för klubben att glömma att förlita sig på det individuella skickligheten och i stället satsa på att få fram ett slagkraftigt lag. Messis förlängning av kontraktet var den bästa nyheten denna sommar och hans roll som den självklara ledaren förstärks ännu mer nu när Neymar har lämnat. Utöver Neymar, kan försäljningar av Vermaelen, Douglas, Munir, Arda Turan, Rafinha och även Andre Gomez tillbringa ännu mer pengar till klubben men frågan är hur klubben ska spendera pengarna för att åter ta klubben till det absoluta toppen. 

Nedan följer en lista på en spelare som nämns som ersättare till Neymar:

1. Ousmane Dembélé: 20-åringen som enligt MD och Sport är ledningens första val. Den unga fransmannen är snabb och teknisk och efter flytten från Rennes förra året har han charmat fotbollsfans världen över. Det som talar emot hans flytt till Barcelona är att Dembélé  spelar till höger om anfallet och inte till vänster som Neymar spelade under sin tid i klubben. Under förra säsongen spelade Dembélé 49 matcher för Dortmund och gjorde 10 mål. 

2. Pablo Dybala: 23-åringen från Juventus är ett annat namn som nämns som Neymars ersättare. Argentinaren som besitter en briljant teknik och har ett sinne för mål, har utvecklats enorm i Juventus och under förra säsongen visade han att han klarar av att spela på olika positioner i anfallet. Juventus lär inte vara sugen på att släppa sin guldklimp men italienarna har som policy att inte behålla spelare som inte vill stanna i klubben och det är antagligen Dyabala själv som bestämmer sitt öde vid en eventuellt Barcelona-intresse. 

3. Eden Hazard: 26-åringen från Chelsea har inte kopplats med Barcelona och han ser ut att trivas i Chelsea men en ledig plats på Barcelonas anfall och en stor summa pengar kan intressera vilken spelare som helst. Hazard som hittade tillbaka till sin gamla jag under Conte har allt som krävs för att lyckas i en klubb som Barcelona. Belgaren utmanar gärna sina motståndaren och har gjort en hel del mål under sina år i Chelsea. Förra säsongen lyckades han göra 16 mål på 36 matcher och såg till att Chelsea vann ligan och tog sig till FA-cup finalen. 

4. Kylian Mbappe: 18-åringen som tog världen med storm under 2017 och anses vara en av de största talangerna på marknaden. Det rapporteras om att Mbappe har meddelat Monaco att han vill lämna klubben och som det ser ut idag är det flera storklubbar runt om i Europa som intresserar sig för fransmannen, bland andra Real Madrid, Manchester City, PSG och Arsenal. Med tanke på hur marknaden ser ut för tillfälle, kommer Monaco kräva en väldigt stor summa för sin spelare och där kliver Barcelona in med en stor summa pengar i bilden. Att spela bredvid Messi och Suarez och återigen skapa en giftig trio, kan vara väldigt lockande men frågan är om klubben är redo att punga ut så stor summa på en spelare som egentligen spelat på den högsta nivån mindre än ett år. Statistiken på 26 mål på 44 matcher talar till fördel för Mbappe som var en stort bidrag till att Monaco vann ligan och tog sig till semifinal av Champions League förra året.

5. Philipe Coutinho:  25-åringen kopplas alltmer till Barcelona och det rapporteras om att övergången blir av under början av nästa vecka. Det är inte klart om klubben ser Coutinho som ersättare till Neymar eller om han är tänkt för att ta en plats på mittfältet men spelmässigt trivs han bäst som en ytterforward/offensiv mittfältare. Coutinho spelade 31 matcher för Liverpool under förra säsongen och gjorde 8 mål under dessa matcher. 

Ledningen var inte alls beredd på Neymars avgång och det återstår cirka 4 veckor av transferfönstret vilket sätter ännu mer press på klubben.  Ledningen borde inkludera Valverde i deras beslut att värva spelare eftersom det är han som ska använda spelaren. Med tanke på att laget bara har spelat tre matcher under Valverde är det svårt att sia om hans spelsätt men Neymars avgång borde inte påverka hans val av system för laget. 

Utöver namnen på listan borde klubben även överväga andra spelare, en spelare som Alexis Sanchez har ett rimligarepris och kan bidra med djupledslöpningar och garanti för mål. Även Aguero skulle vara ett intressant namn beroende på vilket spelsystem Valverde tänker använda sig av under säsongen. Det återstår helt enkelt att se vem /vilka ansluter till klubben under transferfönstret.