Det blir inte mycket vila mellan matcherna just nu för topplagen i den spanska fotbollen och det är inte utan att man är rätt nöjd med att ha 2-0 i ryggen när Athletic nu går in i returmatchen mot Mallorca i Copa Del Rey.
 
Till Palma de Mallorca har Marcello Bielsa tagit med sig följande trupp:
 
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Koikili, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martínez och Ibai.
 
Om vi känner Bielsa rätt kommer han att starta med Gorka i mål en backlinje bestående av Aurtenetxe, Javi M, Amorebieta och Iraola. På mitten Susaeta Iturraspe, Ander H, Oscar De Marcos och Iker Muniain. På topp som vanligt när han är frisk kommer antagligen Llorente att husera.
 
Jag lägger dock in en brasklapp för att Amorebieta varit lite småskadad efter Realmatchen och dessutom vet vi ju inte om anledning till att Llorente gick av tidigt i söndags var att han var sliten eller om han sparades efter sin skada och inför den fortsatta säsongen.
 
Jag skulle egentligen inte ha något emot att se mer av Iñigo Pérez och om Amorebieta behöver vila så tror jag att både Mikel San José och Borja Ekiza kommer att klara sig mer än väl.
 
Den första matchen kontrollerade Athletic i princip från början till slut och det enda egentligen Mallorca lyckades skapa var ett gäng hörnor, så egentligen ska man väl känna sig väl till mods. Detta tillsammans med det stabila försvarsspel laget uppvisat på slutet borde borga för ett säkert avancemang till semifinal.
 
Dock finns jättevändningen mot Real Sociedad i färskt minne där resultatet var detsamma i den första matchen men där Mallis vände hemma på Iberostar och körde över Erreala med 6-1. Samtidigt är Hemed och Víctor på topp alltid farliga och nu när man börjar få ordning på försvaret så kan man från tid till annan skaka de flesta lagen. Dessutom leds man av Joaquín Caparrós som på relativt kort tid lyckats få ordning på ett lag som tidigare under säsongen under Michael Laudrups tid som coach var rejält på dekis. Det kan säkerligen bli en rejält spännande match om Mallorca gör ett tidigt mål och för de som följt Athletic under de senaste säsongerna så är det inte ett lag som någon hyser det största förtroendet för om matchen skulle gå till straffavgörande. Real Mallorca borde också kunna räkna med ett bra publikstöd då medlemmar går in gratis på matchen och det finns stora möjligheter till kraftigt rabatterade biljetter. 
 
Men även om de här invändningarna finns så har jag svårt att tänka mig att Mallorca skulle lyckas med att både nolla Athletic och göra två eller tre(som krävs för att gå vidare) mål och Athletic är inte Real Sociedad utan ett lag som skakar de stora med hjälp av ett starkt eget spel i år.
 
Jag tror på oavgjort 1-1 eller seger för Athletic, som då förhoppningsvis kan göra några tidiga byten och vila några av sina spelare i slutet av matchen för att därmed klara det hektiska matchandet man är inne i just nu. Tre bortamatcher inom loppet av en vecka är inte att leka med., inte ens för bortastarka Athletic.
 
Nu vet vi också att motståndaren för vinnaren av onsdagens match kommer att heta Mirandés och det måste ju betecknas som ett överkomligt motstånd även om man slagit ut bra lag på vägen.  Många nya namn att lära sig dock.
 
Men en sak i taget, snart är det onsdag kväll och dags att fokusera på nästa steg på vägen mot finalen i årets mycket spännande Copa Del Rey säsong.
 
Aupa Athletic