Ikväll bär det av till Mallorca, en ö kanske mer känd för sol och bad än för fantastisk fotboll. Så speciellt mycket sol och bad blir det nog däremot inte ikväll i ett tolvgradigt Palma mot ett hårt kämpande och hemmastarkt Mallorca som dessutom tagit sig ordentligt i kragen efter den röriga inledningen av årets säsong. 
 
Kvällens match blir ju också ett återseende av fjolårets Athletic tränare Joaquín Caparrós, en tränare vars fotboll man kanske inte alltid älska att se på men som till mångt och mycket lagt goda grunder för det lag som Marcelo Bielsa nu är på väg att ta till nästa nivå. Caparrós höll också en mycket ödmjuk presskonferens där han visade tacksamhet mot Athletic(något han alls inte behövt göra då han tidigare klargjort att han gärna fortsatt som tränare för vårt lag), han lade också över favoritskapet på Athletic som det individuellt skickligare laget. Dock sa han också i sann Caparrós-anda att det är målen som räknas, inte tränare och inte individuell skicklighet och det är väl svårt att säga emot honom på den punkten.
Bielsa kommenterar också i sann Bielsa-anda inför matchen med saker som:
-Det är ingen nackdel men ingen avgörande fördel att känna sin motståndare väl. Syftande på Caparrós.
Han pratar också en del om förmågan att anpassa sig till motståndet och att det finns olika sätt att göra det på, att samma spelare kan spela på många olika sätt etc.
För mig är hans uttalanden som vanligt rätt outgrundliga men spelet som kommer ut av det är däremot väldigt trevligt så jag bryr mig inte så vansinnigt mycket.
Athletic kommer till spel utan en skadad Llorente och med en Ander Herrera som är med i truppen men haft magsjuka i veckan (Athletics läkarteam har en finare medicinsk term för det men det spelar ingen roll magsjuka är alltid magsjuka).
Det leder till att följande trupp har rest till Palma:
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martínez och Ibai.
 
Den truppen leder sedan till följande stalltips på startelva:
Gorka Iraizoz i mål.
Försvar
Aurtenetxe  Amorebieta Ekiza och evighetsmaskinen och klasspelaren iraola
Två lite mer defensiva mittfältare i form av Javi Martinéz och Iturraspe
De tre lite mer offensiva mittfältarna Oscar De Marcos, Iker Muniain och Markel Susaeta.
Toquero börjar antagligen på topp.
Jag känner mig lite orolig över vem som ska göra målen men hoppas att massivt spelövertag ska leda till några mål den här matchen. Dom offensiva mittfältarna måste leverera den här matchen så vi får hoppas att De Marcos målsnubblande håller i sig, att Iker kan vara skarp i avsluten eller att Susaeta kan träffa mål.
Sen har vi ju dessutom den gamla ”favoritdomaren” Muñíz Fernández med i leken. Huga, kvällens match kan bli en rysare.
 
Mitt tips är i alla fall 0-2 efter starkt Athleticövertag i spelet. Javi M på huvudet är väl ett inte helt tokigt tips på en av målskyttarna.