Väkommen hem Aduriz
 
Silly season brukar inte vara så silly hos Athletic utan mer handla om att behålla den talangbank vi förfogar över. Idag small det dock till ordentligt med offentliggörandet av två kontraktsskrivningar som förhoppningsvis kommer att göra Urrutias/Bielsas projekt ännu starkare inför nästa säsong.
 
Dagens första var Ismail Lopez Blanco som har skrivit på för två år med en utköpsklausul på 30 miljoner euro=no chance in hell, Athletic bestämmer priset om han ska säljas. Den Gode Ismail är Lezamafostrad men har spenderat de två senaste åren i Real Zaragoza B och Club Depotivo Lugo. Deportivo Lugo som placerade sig strax efter Real madrid Castilla och gick upp från Segunda B till Segunda divisíon efter fjolårssäsongen.  Det är en spelare som under den säsongen lyckades tjonga in 7 mål. Tanken är att han ska kunna fungera som back-up och framledes även som ersättare för Iker Muniain och på det sättet göra det möligt för våran Iker att ta steget in i banan. Som född 1990 i Pamplona får han fortfarande ses som en framtidsman. 
 
Dagens stora nyhet eller om man ska säga kvällens är dock signingen av Aritz Aduriz från Valencia. Han skriver på för tre år och om vi får behålla Llorente så har vi äntligen ett vettigt alternativ om vi behöver rotera El rey de Leon. Om det är så att Llorente försvinner så har vi en forward som definitivt har kunnandet och potentialen att se till att Athletic kvalificerar sig för Europa League nästa säsong. Jag och alla på Athleticredaktionen säger ett stort välkommen hem Aritz Aduriz. Tack för att du och Athletics klubbledning ser till att din karriär får ett värdigt avslut, nu väntar vi bara på att du ska fortsätta leverera som du gjort så många gånger förr.
 
Hoppas förresten att jag får se Isma på nån sunkig bar i hans hemstad under San Fermín när jag åker ner nästa helg.
 
Ha en fortsatt bra röd-vit sommar
 
Aupa Athletic