Ja vi som följt Athletic under Caparros ledning har nog svurit både en och två gånger över laguttagningarna och den superdefensiva taktiken som han envisas med att spela oavsett motsånd när man är på resande fot, Valencia Mestalla var inget undantag och det var inte utgången av matchen heller.

Caparros startade med

Iraizoz 

Iraola - Ocio - San Jose - Aurtenetxe

Gurpegi - Orbaiz - Javi Martinez - Gabilondo

Llorente - Igor Martinez


Som ni ser befinner sig endast 2 offensiva spelare på plan för Athletic och med ett mittfält som på sin höjd kan få ihop 2-3 passningar i rad förstår ju ni också att Valencias belägring börjar omedelbart efter det att domaren startat matchen.

Firma Pablo Hernandez, Aduriz och Soldado börjar omedelbart att rada upp chanser och det dröjer endast 11 minuter innna bollen ligger i Iraizoz nätmaskor och vid det här laget håller jag hårt i skämskudden.

Som vanligt är det släkten som är värst och Bilbao sonen Aduriz är givetvis den som petar in bollen i kamp med den otroligt överskattade Ocio.

Efter 1-0 fortsätter Valencia att trumma på och resten av halvleken blir en ren plåga för oss med Athletic hjärta. Vi har iofs sett det förr men det här var under all kritik, felpassningar, loj inställning bolltapp gång på gång på gång... bedrövligt rent ut sagt.

Otroligt nog slutar första halvlek med bara 1 måls överläge för Valencia och Athletic blir utskrattade och totalsågade av ingen mindre än Gary Sundgren i studion... pinsamt var ordet.

Som så ofta tidigare "tvingas" Caparros göra några offensiva byten och med Susaeta, Muniain och Toquero på plan blir Athletic ett helt nytt lag på plan och helt plötsligt är det Valencia som är under press. Detta gör ju saken egentligen bara värre då man blir förbannad över att inte Caparros kan starta matcherna på det här sättet istället.

Hur som helst är det Athletic och kanske framför allt Susaeta som som styr och ställer i andra halvlek, Valenica ser ängsliga ut och Athletic skapar en hel del fina anfall utan att få till de där riktigt heta målchanserna. Så mitt under slutpressen kommer den där kontringen som brukar komma när man inte får hål på motståndet.

Dominguez sliter sig loss på högerkanten och 3 !!! Athletic spelare rusar på bollhållaren och glömmer helt bort vänsterspringaren Vicenete som kallt lurar hela försvaret och rullar in 2-0. Försvaret får väl ursäkta sig med att det är så lätt att missa en glaslirare som på sin höjd lirar 3-4 matcher per säsong....

2-0 och matchen är givetvis avgjord men Athletic skall få ett tröstmål och ska jag vara ärlig hade jag hellre sett att Athletic förlorat med 2-0 än att genomusle Gabilondo skall få trycka in en frispark i krysset, så illa är det.

2-1 blir således slutresultatet och är väl kanske inte så mycket att säga om när man möter serieledarna på bortplan men tänk OM man åtminstone gett sig själva chansen att spela fotboll i 90 minuter och inte 45.

Spelarbetyg.

Irziazoz                7      Lite fleplacerad vid målet men annars stabil
Iraola                   7      Helt borta i första men bland de bästa i andra.
Ocio                     4      Tappade Aduriz vid 0-1 och är ständigt felplacerad.
San Jose            5      Spelade på fel sida i mittförsvaret och hade en tung kväll.
Aurtenetxe         3     18 åringen har gått från klarhet till klarhet men det här var katastrof.
Gurpegi               5      Hade stora svårigheter i passningsspelet.
Orbaiz                 3      Otroligt dålig i passningsspelet, deltog han överhuvud taget?
Javi Martinez     5      Grabben behöver vila och skdan kommer nog ganska lägligt.
Gabilondo           1      1 får han bara pågrund av frisparksmålet, för övrigt skandalöst dålig.
Llorente              7     Försöker så gott han kan på egen hand.
Igor Martinez     6     Var den som var mest pigg i första halvlek, mattades i andra.

Avbytare:

Susaeta              8     Var den som satte igång Athletic i andra halvlek, lysande inhopp!
Toquero              7     Bidrog med mycket energi i andra halvlek.
Muniain              8     Ständigt hot mot Valencia försvaret, måste spela från start.


Matchfakta:

Valencia - Athletic

Avslut: 17 -10
På Mål: 6-2
Bollinnehav: 54-46
Hörnor: 6-5