Första halvlek
Matchen kunde inte starta på ett värre sätt för Barcelons del. Valencia fick en hörna direkt efter avspark och Garay kunde enkelt rulla in bollen efter att Vermaelen och Pique missade att rensa bollen från straffområdet. Hemmalaget som hade fått en perfekt start på matchen, fortsatte hota framåt och Kondogbia och Batsuhai hade var sin chans för att öka ledningen för Valencia. Barcelona såg skakig ut och mittfältet och anfallarna kunde inte riktigt komma över hemmalagets press i början av matchen. 

Sedan kom Arthur in i matchen och ändrade matchbilden. Brassen tog över mittfältet och tvingade att båda laget i spela i hans takt. Detta ledde till att Messi, Suarez och Coutinho fick bättre passningsmöjligheter och det var just en kombinationsspel mellan Messi och Suarez som gav upphov till kvitteringen. Messi tog emot bollen från Suarez utanför straffområdet och avfärdade ett hårt skott mot målet, Neto var chanslös och ännu en gång denna säsong målade Messi för Barcelona. 
Barcelona dominerade bollinnehavet men Valencia stod emot bra och försvaret såg kompakt ut och lämnade inga ytor till motståndaren. 

Andra halvlek
Like första halvlek tog Barcelona över bollinnehavet direkt, dock var det mesta sidledspassningar som inte skapade något hot framåt. Marcelino och hans lag såg bekväma ut i sina positioner och trots att laget inte hade vunnit på hemmaplan i årets La Liga, visade hemmalaget ingen som helst lust att spela offensiv eller ens försöka. Andra halvlek saknade de riktiga stora chanserna och Valverde bytte in Dembele och Rafinha i slutskedet av matchen för att försöka få hål på Valencia, dock förgäves och matchen slutade oavgjort. 

Kommentar
Efter uppvisningen i Wembley, hade man hoppats på att Barcelona hade återigen hittat sitt spel och var redo att bryta sin segerlösa svit i ligan men Valverde bevisade ännu en gång att han ej är rätt man för Barcelona och hans fega taktik förhindrar Barcelona att utveckla sitt spel och dominera matchen som de ska. Det är märkligt att ha Dembele, Rafiniha, Munir, Vidal och Malcolm på bänken och ändå inte byta in någon till 84:e minuten. Valverde försvarade sitt agerande efteråt och menade på att han trodde att spelarna som befann sig på plan skulle lösa situationen och kamma hem segern vilket ej låter så proffsigt när man sitter vid rodret av en klubb av Barcelonas kaliber. Det blir tydligt att Valverde lever på de individuella prestationer och förlitar sig på de stora namnen för att vinna matcherna. Dock har Valverde haft turen på sin sida att de övriga topplaget i ligan inte heller presterat under dessa tre veckor, annars skulle Barcleona ligga lång från toppen i dagens läge. 

Ljuspunkten i matchen är åter Arthur som slog 142 passningar som är näst högsta antal passningar en spelare har haft på bortaplan i La Liga efter Xavis otroliga 148 passningar mot Levante 2012. Arthur behärskade mittfältet på ett sätt som man inte har sett sedan Xavis dagar och man kan inte låta bli att tänka hur pass bra brassen kan bli. Även Semedeo gjorde en bra insats och portugisen behöver just kontinuitet i sitt spel för att utvecklas och borde få starta fler matcher för att hitta sin roll bättre i spelet. En annan spelare som borde nämnas är Dembele som startade säsongen på ett strålande sätt och gjorde mål i nästan varje match innan Valverde bestämde sig för att skicka honom till bänken. Dembele såg inte så glad ut igår när han byttes in så pass sent i matchen och man undrar verkligen om Valverde vet vad han håller på. Nu kommer det vara det obligatoriska landslagsuppehållet och om två veckor kommer serieledaren Sevilla, Inter och Real Madrid gästa Camp Nou i tur och ordning.