Matchen börjar i ett högt tempo och det är Athletic som ser vassast ut, redan i första minuten är Aduriz nära att göra 0-1 när han tar ner bollen på bröstet i straffområdet men avslutet blir både tamt och missriktat. 

Muniain försöker sedan skruva in bollen men vi vet alla att relaterat till övrig talan så har Athletics underbarn en bedrövlig avslutningsfot. Annorlunda är det med Ander Herrera som går från klarhet till klarhet efter en liten trevande inledning på säsongen. I 17 minuten vänder han bort 2 Valenica backar med en underbar mottagning strax utanför straffområdet innan han skruvar bollen förbi Alves i Valenciamålet som dock kan tacka stolpen för att det fortfarande står 0-0.

Efter Herreras stolpskott är det hemmalaget som tar över mer och mer och 1-0 känns nästan lite logiskt när det väl kommer, en offsidestående Feghouli får bollen på Athletics vänsterkant och slår ett flackt inlägg som Alcacer stöter in från nära håll.

Tråkigt med ett ganska klart offsidemål men domartavlan skall jämna ut sig i andra halvlek, 2 fel gör ju inte ett rätt men det känns i allafall någotsådär rättvist då.

Det hög tempot fortsätter hela första halvlek och båda lagen har flera goda chanser att göra mål men 1-0 står sig halvleken ut. Inte speciellt rättvist sett till chanserna men Valencia har sett lite hetare ut när det väl luktat mål.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Alcacer testar Iraizoz med ett fint långskott men Athletickeepern står rätt och räddar ganska enkelt.

I 50e minuten får Athletic en hörna som resulterar i en straff efter slarvigt försvarsspel och en fjäderlätt Herrera som faller väldigt lätt.

Aduriz sätter 1-1 hur lätt som helst och det är utjämnat i både domartavlor som mål.

I mitten av andra halvlek kommer så den stora chansen för hemmalaget. Keita tar ner bollen och gör enkelt bort Balenziaga inne i straffområdet och ska bara rulla in bollen i mål men lyckas på något oförklarligt sätt placera bollen utanför Iraizoz bortre stolpe. Stort tack för den...

Muniain har sedan ett bra läge i en liknande situation som keitas men som vanligt blir avslutet som en lös hemmåtpassning och Alves kan lätt skopa upp bollen i famnen.

Ju ängre matchen lider desto tydligare blir det då att Athletic är ganska nöjda med ett oavgjort resultat, hemmalaget är det givetvis inte och trycker på mer och mer utan att fö den delen skapa några riktigt heta chanser.

Matchen slutar 1-1 och resultatet känns väldigt rättvist trots lite Valenciaövertag i andra halvlek.

Herrera och Rico var bäst i ett ganska mediokert Athletic medans Bernat och Alcacer gjorde det bra i hemmalaget.

Efter Villarreals och Sociedads lite oväntade förluster så ökar Athletic försprånget i kampen om den sista CL platsen och är nu 7 respektive 8 poäng före.

Nästa vecka är det bortamatch och 6 poängsmatch mot Villarreal, vinst där och vägen mot Champions League känns spikrak!

Aupa Athletic!

Matchfakta:
Avslut:14-14
På mål: 4-5 
Bollinnehav: 50-50%
Gula Kort: 3-2