Efter att Athletic fått en drömlottning I Copa del Rey, både i den här omgången och i den turneringslottning som gjorts så var vi många som trodde att vägen till den andra finalen på tre år stod öppen. Även om såklart det faktum att Albacete slagit systerklubben från Madrid i den föregående omgången så borde Athletic vara numret för stora för Albacete, även på bortaplan. 
 
Nu vet vi att det inte blev så och att Athletic gjorde sin första av två mållösa matcher hittills under 2012. Det är den längsta period Athletic gått mållösa från planen under Bielsas tid.
 
Det är fortfarande så att Athletic i kvällens returmatch på San Mamés borde vara numret för stora för gästerna från Segunda B och man är också storfavoriter.
 
Det tyder väl inte minst bevakningen av matchen på, som nere i Bilbao mest verkar handla om att Albacete tagit bussen till Bilbao istället för flyget, detta för att spara pengar. Positivt för uppladdningen borde det ju inte vara i alla fall.
 
I övrigt kan sägas om Albacete att det är ett lag som alltså huserar I Segunda B där dom hamnade efter förra säsongen. Man har tidigare under perioden 89-96 samt säsongen 2002-2003 spelat I la primera men har I övrigt under klubbens 61-åriga historia mest huserat I de lägre divisionerna. I CdR är man I åttondelfinal för första gången sedan säsongen 94/95.
 
Det kan också sägas om klubben att Andres Iniesta sedan den 6:e December förra året är huvudägare efter monsterköpet av en majoritetspost I klubben för EUR 420 000. Knappast nåt som svider märkbart i VM-finalhjältens plånbok men ändå är en lovvärd insats för hans gamla barndomsklubb. Följdaktligen spelar också Albacete med namnet Iniesta på bröstet.
 
Dessutom är det lättare att köpa vin eller kalendrar med avklädda damer än att få tag på updaterad statistik på deras officiella sidor(har inte riktigt lyckats komma fram till om det faktiskt är damlaget eller några randombrudar i kalendern, så svar från nån som är bättre på spanska än undertecknad mottages varmt kring denna för oss svenskar något ovanliga företeelse på ett fotbollslags hemsida).
 
Fotbollsässigt är man däremot rätt lika med Athletic på det sättet att man i princip har en fast startelva däremot spelar man till skillnad från Athletic      4-4-2. Ni som har möjligheten att se matchen bör kika lite extra på den målfarliga mittfältaren Tete samt på lagets farligaste anfallare Torres som gjorde mål både mot Atletico och i helgens seger mot Coruxo. 
 
För Athletics del gäller följande:
 
Bielsa klargjorde följande startelva redan på onsdagens presskonferens:
 
I mål : Gorka Iraizoz
 
En backlinje bestående av Iraola, San José, Javi Martínez och  Aurtenetxe.
 
På mittfältet: Iturraspe, Ander Herrera, De Marcos, Susaeta och Muniain och Llorente.
 
Amorebieta är borta sedan förra matchens skada och David Lopez är inte heller med, däremot är Borja Ekiza tillbaks från skada. Det ger följande bank:
Raúl, Íñigo Pérez, Ibai Gómez, Toquero och Ekiza.
 
Det här är ett lag som både bör och skall slå Albacete på hemmaplan och man kan hoppas att injektionen med Llorente i startelvan kan göra att det rullas boll snabbt och att man kan få hål på motståndet rätt kvickt annars kan det säkert bli nervöst. En tanke skulle ju kunna vara att testa det gamla radarparet Toquero Llorente om vi skulle köra fast. Men som sagt, i normalfallet ska det här vara en seger. 
 
Frågan är bara hur manga gånger Albacete kan överträffa sig själva under den här säsongen och om det här blir ännu en sån kväll.
 
Snart dags för match och det ligger nästan lite I luften att det kan bli en rysare ikväll med lite gammal hederlig cupdramatik men där Athletic till slut går segrande ur striden och får åka till Balearerna och hälsa på vår gamle coach om en inte alltför lång framtid.
 
Aupa Athletic!