Ny måstematch i bottenstriden och nu börjar det verkligen brinna i knutarna. Efter en OK andra halvlek borta mot Porto så gled matchen än en gång Athletic ur händerna. Än en gång ett misstag av Iraizoz och än en gång kom målet från Athletics högersida där det inte verkar spela någon roll vilka som spelar.
 
Idag byter Valverde ut San José från i onsdags och ersätter honom med Etxeita, Beñat får förnyat förtroende från sin fina match i onsdags vilket leder till följande startelva.
 
Gorka, De Marcos, Etxeita, Laporte och Balenziaga i backlinjen. Defensiv mitt med Iturraspe och Rico, offensivt mittfält med Susaeta, Beñat och Muniain och Aduriz tillbaks på topp.
 
Det här är ett lag som spelare för spelare borde slå Almería alla dagar i veckan men samtidigt ligger man ju uppenbarligen en bit efter i tabellen och är om möjligt ännu sämre borta än hemma.
 
Det här borde dock vara en dag för poäng och det är upp till bevis för det för dagen baskiskt grönklädda Athletic för att inte krisen ska gå från allvarlig till akut.
 
Ge oss tre poäng och lite andrum idag.
 
Aupa Athletic!