Första halvlek:

Celta Vigo kom till start med en lite annorlunda startelva, tränaren Paco Herrera hade tagit ut alla 18 spelare som fanns tillgängliga. Gustavo Cabral fick ta steget upp på mittfältet i avstängde Augusto Fernandez frånvaro. Danijel Pranjic startade sin första match någonsin för Celta och Park Chu-Young inledde matchen på bänken.
    Första tio minuterna av matchen var avvaktande och lagen kände på varandra. Inget lag ville gå för mycket framåt. Det regnade och blåste en del i Pamplona och det påverkade spelet. I den sjätte minuten fick Celta Vigo frispark men bollen låg inte stilla utan blåste iväg. Quique De Lucas kunde till slut slå frisparken som gick direkt på mål och inte oroade Osasunas försvar särskilt mycket.
    I den tionde minuten varnades Roberto Lago i Celta efter att han dragit ned en Osasuna-spelare, det innebär att han är avstängd i nästa match mot Valencia. Den efterföljande frisparken kunde Celtas försvar nicka bort utan problem.
    Efter det tog Osasuna över mer av spelet och Celta Vigo fick försvara sig. Laget satsade på snabba kontringar med Iago Aspas längst fram. Celta Vigo försvarade sig bra och i vissa fall tufft.
    Inget av lagen hade efter tjugo minuter skapat någon riktigt farlig målchans. Närmast var en nick från Osasuna men nicken gick över mål. Efter det tog Osasuna över mer av matchen och Daniel Armenteros nickade bollen i ribban efter ett inlägg från vänsterkanten. Det var nära 1-0 till hemmalaget. Sedan var det Aspas tur att nicka mot mål från ett farligt läge men hans nick gick över mål. Spelet hade nu öppnat upp sig och båda lagen slog inlägg som ledde till farligheter.
    Men det var Osasuna som skapade mest och hade farliga skott som Javi Varas dock kunde rädda. Osasuna hade mer boll  och var bättre än Celta Vigo. Men 0-0 stod sig till halvtid, ett resultat som Celta ska vara nöjda med.

Andra halvlek:

Till andra halvlek regnade det mindre men det fanns en del vattenpölar på planen. Annars fortsatte spelet som i första halvleken med att Osasuna var det bättre laget. Tre minuter in i andra halvlek nickade Nino men bollen gick över ribban.
    Men i den femtiofjärde minuten fick Osasuna utdelning när Armenteros gjorde 1-0 på en hörna. Han fick stå omarkerad i bortre straffområdet och kunde skjuta in bollen. Det var ett rättvist ledningsmål.
   För att ändra matchbilden gjorde Celta två byten, Cabral och De Lucas gick av och Chu Young-Park samt Toni Rodriquez byttes in med cirka trettio minuter kvar av matchen. Med de nya spelarna började Celta jaga en kvittering. Passningsspelet och rörelsen blev bättre men lagdelarna höll inte ihop. Försvaret lämnades ofta ensamma och laget blev sårbart vid kontringar.
     Celta gjorde ett sista försök framåt när Álex Lopez byttes in istället för Mario Bermejo med en kvart kvar matchen. Toni fick ett farligt skottläge efter en hörna men skottet täcktes. Toni skulle få ett farligt läge till efter en hörna. Bollen hamnade hos Toni som stod cirka sex meter från mål men skottet gick över mål.
     Farligare än så blev det inte för bortalaget. Osasuna vann matchen med 1-0.

Sammanfattning:

Första halvlek var inte bra av Celta Vigo. Laget fick mest försvara sig och hade svårt att hålla bollen inom laget. Spelet såg mycket som i matchen mot Real Sociedad och enda gången som de ljusblåa kändes lite farliga var vid kontringar och snabba omställningar. Om Celta vill stanna kvar i högsta divisionen måste laget spela bättre.
    Försvarsspelet såg bra ut första tjugo minuterna men det blev sedan slarvigare och Celta ska vara glada att det stod 0-0 i halvtid. Javi Varas gjorde några bra räddningar och ska tackas för det. Passningsspelet var inte heller bra och flera spelare slarvade bort passningar.
   Andra halvlek inleddes på ett liknande sätt och Osasuna tog snart ledningen. Celta gjorde sina tre byten och jagade en kvittering. Passningsspelet blev bättre och Toni fick ett farligt läge när han sköt från nära håll. Men skottet gick högt över mål.
   Osasuna höll undan och det blev en tung förlust för Celta. En förlust som innebär att Osasuna går om Celta i tabellen. Bottenstriden lever vidare och Celta får fortsätta jobba för att undvika nedflyttning.