Diego Simeone valde att göra sex ändringar i startelvan jämfört med det manskap som sprang ut på Camp Nou i söndags. Slovenen Oblak var tillbaka mellan stolparna och han fick en rutinerad backlinje framför sig med bland annat återvändande mittbacken Miranda. Brassen som var tillbaka igen efter den sega muskelskadan som han ådrog sig i november och slogs upp igen efter en match i december. De övriga tre var mer väntade i form av Juanfran, Godín och Siqueira. På mittfältet var det den ovanliga kombinationen med Mario och Tiago som huserade centralt. På respektive flank hittade vi Raúl García som bar kaptensbindeln i Gabis frånvaro och Koke. Längst fram i argentinarens 4-4-2 var det Fernando Torres och Griezmann som skulle gäcka hemmalagets försvar.
 
Med ett tufft 0-2 utgångsläge inför returen valde Ancelotti att mönstra starkast möjliga startelva för Real Madrid. Här skulle det blåsas på framåt med allt som fanns tillgängligt i form av följande offensiva uppställning:
 
                       Navas
Carvajal – Pepe – Ramos – Marcelo
        James – Kroos – Isco
    Bale – Benzema – Ronaldo
 

Första halvlek
Det blev en drömöppning för de rödvitrandiga, efter 48 sekunder var bollen i nät bakom en chanslös Keylor Navas. Siqueira vinner boll några meter ovanför den egna boxen, två snabba passningar via Koke och Mario och ett vunnet motlägg för Griezmann mot Pepe, och vips så har fransmannen fritt fram mot Marängernas straffområde. Nyförvärvet från La Real avancerar in i boxen där han spelar i sidled mot Fernando Torres som hittar en fri yta bakom Ramos och avslutet från El Niño är klockrent upp i målvaktens högra kryss. 0-1 och i det närmaste knäpptyst på Bernabeu, ett mål som gör att Atlético de Madrid tvingar Real Madrid att göra minst fyra för att kunna ta sig vidare.
 
Efter målet positionerar sig den vackraste av rödvitrandiga bussar på egen planhalva och överlåter bollinnehavet till ett sidledsspelande Real Madrid. Som försöker hitta luckor i gästernas försvarsmur, men de blir aldrig någon fart på avsluten och Oblak kan ta hand om de avslut som slinker igenom. Dock kommer det en kvittering och det kommer efter ett litet misstag från målvakten Oblak som försöker ta sig ut på en frispark från Kroos som tysken slagit in från hemmalagets högerkant. Den olycklige målvakten springer in i Godín och tappar fotfästet och Ramos kommer högst på frisparken och kan nicka in kvitteringen i tom kasse. 1-1 efter 20 minuters spel och gästerna är faktiskt under några minuter efter kvitteringen lite i obalans. Bland annat räddar Mario ett avslut från Ronaldo glidandes i gräset framför mål som siste rödvit krigare.
 
Men Godín kliver fram som den försvarsgeneral som han är och nickar bort de flesta av de inlägg som hemmalaget matar in från de båda kanterna, när det är så trångt centralt. Faktum är att Atlético börjar få matchen precis dit man vill och man tar varje chans att driva motståndet och hemmapubliken till vansinne, med att dra ner på tempot vid varje spelavbrott. Och det viktigaste av allt, man låter inte Real Madrid komma fram i snabba spelvändningar.
 
Raúl García som jobbar hårt i det tysta som vanligt och alltid ger allt för laget, drar på sig matchens första varning efter 27 minuter, sedan han nafsat James i bakhasorna.
 
Marängerna fortsätter att vaska fram fler målchanser och Ronaldo har ett avslut inne i boxen som Juanfran täcker förtjänstfullt ut till en resultatlös hörna. Några minuter senare är kalabalik i gästernas straffområde när man inte får iväg bollen ordentligt, men till slut efter många om och men lyckas Godín, vem annars rensa bort bolluslingen och även få en frispark i samma moment.
 
Trots att domaren Lahoz lägger till två minuters tillägg av den första halvleken faller inga fler mål och det är 1-1 i paus. Där Real Madrid har cirka 80 % av bollinnehavet under matchens första 45 minuter…
 
Andra halvlek
Inget av lagen gör några byten när samma 22 spelare åter intar planen och gör sig redo för den avslutande halvleken i dubbelmötet. Precis som i den första halvleken får gästerna en drömöppning. Sergio Ramos misslyckas med en krossboll på egen planhalva som går rakt på Griezmann och den duktige fransmannen tar med sig bollen i steget fram mot boxen och släpper ut den till vänster i djupled till Torres. Återvändaren får Pepe mot sig, men El Niño visar kyla när han stoppfintar bort brasseportugisen innan han lägger in 2-1 till Atlético under Navas utsträckta ben. Drygt 30 sekunder tog det den här gången, innan det skanderades gol, gol, gol, gooooooooooooooool hemma i tv-soffan. Fernando Torres tvåmålsskytt för sitt älskade Atlético de Madrid mot ärkerivalen Real Madrid. Ytterligare en kalldusch för hemmalagets försök att vända på kuttingen i dubbelmötet.
 
Fem minuter senare är de båda anfallarna framme igen och det är snubblande nära ytterligare för de rödvitrandiga. Torres tar in bollen i straffområdet där han blir flitigt uppvaktad, men han lyckas peta fram bollen till Griezmann som kommer stormande och drar till på den liggande bollen som smiter precis utanför Navas högra stolpe.
 
Hemmalaget sprattlar till och visar lite moral när man efter 54 minuters spel anfaller längs vänsterkanten. Marcelo hittar Bale som kommer ända ner mot kortlinjen innan han spelar bollen snett-inåt-bakåt, där Ronaldo dyker upp och nickar in kvitteringen. Portugisen skär in smart framför Godín som gör sitt enda misstag under matchen i den sekvensen.
 
Cholo bestämmer sig att göra sitt första byte kort efter 2-2 kvitteringen när Torres plockas av planen och ersätts av Arda Turan. Även Ancelotti gör ett byte kort därefter, när Pepe skadar sig när han stoppar upp en löpning från Raúl García.

Med Arda på planen kan gästerna hålla i bollen under längre perioder och den sista halvtimmen är i det närmaste perfekt ur ett taktiskt hänseende!
 
Den sista halvtimmen av matchen tickar sakta på för gästernas skull och visst, Real Madrid skapar några målchanser till. Men de gör inga fler mål, istället börjar de visa ett allt mer otrevligt beteende. Först är det Carvajal som går in med sträckt ben mot Siqueira och det är bara tur att brassen hinner få undan benen i den situationen som luktar mer än de gula kort som Lahoz delade ut.
 
Men det är ändå Isco som tappar huvudet helt när han kapar Gabi bakifrån och på något underligt sätt komma undan med bara ett gult kort! Det är rött kort alla dagar i veckan! Atlético de Madrid må spela fysiskt, men det är skillnad på att spela fult och fysiskt. Fotboll är ett fysiskt spel och tacklingar är en del av spelet.
 
Atlético de Madrid vidare till kvartsfinal med sammanlagt 4-2, där väntar Barcelona. Första matchen spelas på onsdag 21 januari med avspark klockan 22:00 på Camp Nou!
 

Tifo från Bernabéu, november 2011... Karma!

¡¡¡Aupa Atleti!!!
 
 0-1 1' Torres
1-1 20' Ramos
1-2 46' Torres
2-2 54' Ronaldo
 
 
Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Isco, James; Bale, Benzema, Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Tiago, Mario; Koke, Raúl García, Griezmann, Torres.

Målen kan ses via Fotbollskanalen!
 
 
 
 
Bollinnehav: 63 % - 37 %
Avslut (på mål): 31 (8) - 10 (2)
Hörnor: 10 - 4
Frisparkar: 14 - 9
Gula kort: 4 - 4