Startelvor
Getafe
Guaita
Damian - Cala - Vergini - Yoda
Juan Rodríguez
León - Romero - Sarabia - Gómez
Vázquez

Atlético Madrid
Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Koke - Gabi - Saúl
Griezmann - Torres - Carrasco

Första halvlek
Det tar inte lång tid förrän Atlético tar ledning i matchen, endast  en minut och några sekunder är allt Simeones mannar behöver. 
Ett snabbt anfall från vänster där Carrasco lägger in bollen längs backen på den bortre ytan i straffområdet där Fernando Torres befinners sig. Torres gör inget misstag och trycker upp bollen.

Nu får vi ju aldrig riktigt veta vad Atléticos matchplan var ursprungligen men efter det blir en tydlig 4-5-1 uppställning istället för de rödvita när de nu har en ledning att försvara. Och det blir ju tydligt att anfallspelet inte är prio. Hur som har de dock väldiga problem när de får bollen och klarar inte av att hantera den på ett bra sätt inledningsvis.
Och Getafe får en bra möjlighet efter ungefär åtta minuter att hitta in i matchen efter att både Filipe och Godín tagit felbeslut vilket ger Sanabria en möjlighet men Oblak räddar till en resultatlös hörna. 
Nästa chans får Atlético efter att Gabi vunnit en boll på mitt´plan. Kaptenen tittar upp och ser en bra löpning från Torres i djupled. En perfekt lyftning från Gabi ger Torres ett friläge men när han avslutar på halvvolley blir inte avslutet tillräckligt bra och går utanför.

Efter det anfallet kommer Atleti lite bättre in i matchen och sätter sina passningar aningen bättre men har en del problem när de kommer in i den avslutande tredjedelen. 
Men efter 20-25 minuter är allt det där som bortblåst och de visar upp en riktigt fin fotboll med bra rörelse och bra fart och samtliga spelare fyller sina respektive funktioner på ett fint sätt.
Detta leder ändå till några kontringsmöjligheter för Getafe och de är långt ifrån ofarliga när de kommer framåt men deras försök bryts som oftast genom en individuell prestation från en Atleti-försvarare.

Ju längre halvleken närmare sig slutet sjunker Atleti lägre och lägre för att få tiden att rinna ut.
Det blir även ganska grinigt, framförallt från hemmaspelarna som tycker deras motståndare får med sig för mycket samt ligger ner för lätt och länge.

Andra halvlek
Gästerna korrigerar sin uppställning lite och spelar en rakare 4-4-2 till andra halvlek. 
Efter tio minuter så tvingas Simeone göra sitt första byte efter att Carrasco blir liggandes när han blockar ut en hörna. Belgaren får riktigt ont och klarar inte alls av att stödja på foten. Det såg ut som en ledbandskada i ankeln.
Ersättare blir Óliver Torres.

I den andra halvleken har Atlético betydligt svårare att få igång sitt passningspel som de hade i första halvleken. Getafe spelar sitt offensiva presspel ganska bra och stressar Atlético en hel del och vinner en del boll på offenisv planhalva, men som välkänt är så är Atlético Madrid väldigt svåra att passera hela vägen fram till mål och även där faller Getafe den här aftonen och allt de mäktar med är några få avslut från distans som inte hotar Oblaks bur.

I mitten av halvleken är känslan att matchen balanseras upp aningen lite men jag tycker att Getafe får utväxling av sina byten vilket gör att de hotar lite mer igen, men de klarar fortfarande inte av att komma igenom Atléticos defensiv som verkligen ser till att att stänga den här matchen.
Gästerna får i den 92a mintuen ett fint läge att verkligen stänga den här matchen. Ólivers passning som ska till Saúl bakom Getafes högt stående backlinje går istället till inbytte Correa vilket skapar en två-mot-en situation framför Guaitas mål. Correa är dock alldeles för osjälvisk och väljer att försöka passa Saúl men en försvarare hinner ikapp och håller nere resultatet till 1-0.

Matchfakta
Mål: Torres (2')
Varningar: Sarabia ( 32'), León (40'), Koke (44'), Gabi (65'), Giménez (67')
Bollinehav: 56% - 44%
Avslut (på mål): 7(1) - 5(3)
Farliga anfall: 36 - 31
Orsakade frisparkar: 11 - 9