Tror du ni hade vunnit om derbyt varit tio minuter längre?
Vi avslutade matchen med känslan av att vi förlorade två poäng och så känner vi fortfarande. Men varje gång du anfaller och med mer folk är risen större att de kan få till en farlig kontring. Jag vet inte om de tio minuterna hade varit bra eller dåliga. I slutändan får man ändå se på matchen som den var, jag tycker att de var bra i den första halvleken och vi i den andra där vi hade fler chanser. Vårt övertag i den andra halvleken gav oss känslan att vi förlorade två poäng, då vi gjorde mer för att vinna, vi hade fler chanser och hade mer kämpaglöd. Tillslut fick vi en poäng med oss som räcker för att vara med i toppen, detta efter att ha spelat mot Barcelona, Real Madrid, Villarreal och Sevilla, det är så man måste se det och tänka positivt.

Överraskade det dig att Madrid backade hem så pass mycket när ni pressade?
Jag tycker att man hellre ska hylla det som Atlético gjorde bra istället för att titta på vad Real Madrid inte gjorde. De backade hem för att stå emot vår press och intensitet, jag tror inte att de var något som de hade planerat utan att det var något de tvingades göra på grund av Atléticos tryck.

Varför sköt du inte straffen?
Jag var inte den som var utvald straffskytt, jag skulle bli otroligt glad om jag hade gjort mitt 100:e mål för Atlético Madrid, det hade varit ett perfekt ögonblick.

Du som känner Benítez väldigt bra, tycker du att det är orättvist att säga att han är en defensiv tränare?
Jag tror att jag känner honom granska bra efter tre, nästan fyra år med honom i två olika klubbar och jag kan försäkra er om att han inte är någon defensiv tränare. Han är en stor tränare. Om de ger honom tid kommer de att se väldigt bra resultat.

I slutet av säsongen går ditt kontrakt ut, vad är din tanke om framtiden just nu?
Det är ingen hemlighet att jag vill fortsätta i Atleti, som är min klubb. Om Atlético tänker likadant när vi sätter oss ner för att förhandla kommer det hela bli väldigt lätt.

Skulle du vilja återvända till landslaget?
Jag har aldrig lämnat landslaget då jag alltid har älskat att spela där. Många av mina bästa minnen som jag har på en fotbollsplan har jag upplevt med landslaget och jag har fortfarande mycket att ge tillbaka. Jag är stolt över att ha varit en del av landslaget under denna väldigt framgångsrika period men för tillfället tror jag att landslagstränaren har andra spelare i åtanke. Det är något som jag sett i och med de senaste landslagssamlingarna och trupputtagningarna, därför är det inte något som jag tänker på extremt mycket just idag. Jag tänker på andra objektiv, som att göra det bra i klubblaget och få mycket speltid och därefter får vi se om det räcker för att komma tillbaka till landslaget. Det är dock inget jag ser som speciellt möjligt detta året. Under mer än ett år har jag varit utanför landslaget och tränaren har andra spelare i åtanke, vilket jag respekterar.

Om han fortsätter som han gör för tillfället, hur länge tror du Jackson kommer fortsätta att få chanser?
Att ha en tränare som tror på dig när det inte går bra för dig är otroligt bra och hjälpande. Jag tror att det är behövligt då vi alla har bytt klubb någon gång, och det har varit svårt att komma igång och få tränarens förtroende. Att resultaten kommer direkt är väldigt bra och viktig för en spelare och även för laget i det långa loppet. Det finns ingen som tvekar angående Jackson. Han håller på att få tillbaka självförtroendet och börjar bli den målskytt som han visat under alla dessa år.

Hur är din relation med Simeone?
Med Cholo har jag både delat omklädningsrum och jag har sett honom på planen när jag stod i publiken. Många gånger är det svårt att skilja på den relation du hade med honom som vän och den du har med honom som tränare, de måste dock vara annorlunda och det finns alltid olikheter. Vi har en bra relation och är båda väldigt professionella. Jag respekterar honom till hundra procent för det han gjort för mig som vän och det han har gjort för klubben, och det bör vara så.

Jag vet vet att han ville ha mig och pratade om möjligheten att jag skulle komma tillbaka. Jag är precis där jag vill vara och bryr mig inte om något annat. Min relation och respekt för honom kommer aldrig att förändras. Självklart tränar jag för att alltid kunna spela, men det är inte jag som bestämmer. Det är tränaren som tar ut laget och det är han som gör bytena. Jag gör det jag blir tillsagt i varje match, viljan att göra det bra för laget och kunna vara med om stora saker är det som står främst.

Är du inne din bästa period sen du återvände till Atlético Madrid?
Allting har känts väldigt bra sen jag återvände. Jag hade turen att komma in bra i laget när jag kom hit vilket gett mig möjligheten att förstå vad Simeone vill göra med detta Atlético. Det har känts bra hela tiden men jag vet inte om det är den bästa sejouren. Att vara 20 år är inte likadant som att vara 31 men det känns bra. Jag känner att jag har styrkan att kunna spela flera matcher och vara viktig i ett lag som kan vinna titlar. Det är det som ger mig kraft och energi och det är min dröm, att kunna titta tillbaka på karriären om några år och se att jag har kunnat fira en titel med klubben. Jag har sett det som supporter när jag var liten, jag har sett det under tiden som jag spelat i andra lag och jag skulle älska att ha det som minne som fotbollsspelare.

Du är nära att göra ditt 100:e mål för Atlético, vad betyder det för dig?
Jag antar att jag pratar om otroligt många barn som idag börjar spela fotboll och vars dröm är att spela i Atlético. Det är en dröm som jag hade för över 20 år sen. Jag har haft turen och privilegiet att debutera i Atlético som för mig vad tillräckligt. Varje mål som jag gjort efter det första har varit som en gåva. Att kunna göra 100 mål och fortsätta att klättra på denna listan med målskyttar som är på topplistan är något som jag aldrig kommer att glömma. Jag kommer aldrig att göra fler mål än Luis eller Escudero, men förhoppningsvis kommer jag kunna komma så nära som möjligt. För mig räcker det att haft möjligheten att göra många mål och skriva in mitt namn i historien. Minnena glöms ofta men när ditt namn står inskrivet kommer det att står där för att folk ska se se det.

Hur pass illa har ni tagit de två raka förlusterna och vad är Atléticos mål denna säsong?
Vårt mål är väldigt enkelt, att vinna nästa match. Det är det som kommer göra att vi kan vinna nästa match och den efter, vilket är det viktigaste. Jag älskar att det pratas om en liten kris efter två raka förluster. Jag var i klubben under en tid då detta var helt normalt och det hände aldrig att något “alarm utlöstes”. Laget fungerade inte och vi vann inte, och i slutet av säsongen hamnade vi i mitten av tabellen. Det vill säga att nivån i laget idag är väldigt hög och att alla vill att laget ska konkurrera med Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia och Villarreal för att vara med i toppen av la Liga. Detta håller oss motiverade att tänka på att vi inte kan förlora två raka matcher och tappa mark mot topplagen. Det ger oss motivationen till att nå våra mål som vi vill uppnå och gå in i den sista månaden med ett bra utgångsläge inför slutspurten.

Efter att ha spelat flera matcher mot direkta rivaler, hur ser du på att ni ligger på femte plats i tabellen?
När vi såg schemat visste vi att de tio inledande omgångarna skulle bli mer eller mindre avgörande för hur säsongen skulle sluta. Efter tio omgångar har vi mött lagen som i teorin är direkta rivaler och att ha en plats bland de första lagen efter att vi gått igenom dessa matcherna är väldigt viktigt. Efter att man har ansträngt sig och det hela visat resultat får man ännu mer vilja att vinna, och denna viljan måste man utnyttja. Alla skulle självklart vilja ta fler poäng mot dessa direkta rivalerna, men det är alltid positivt att inte förlora poäng. Vi ser positivt på att ha mött flera av topplagen och fortfarande ligga så pass långt upp i tabellen. Vi vet att laget kan förbättras ytterligare och det gäller att vara optimistisk.

Tror du att Jackson och du kan spela tillsammans och att det skulle bli bra resultat om ni gjort det?
Vi har spelat väldigt lite tillsammans på planen, det var endast några minuter i matchen i Champions League. Under säsongen kommer vi att spela med nya kombinationer som aldrig setts innan. Det är Cholos jobb att kunna använda sig av de bästa uppställningarna och kombinationerna för varje match.  Det ni har sett är hur spelsystemet förändrats och att olika spelare gör olika saker, beroende på vad som krävs i matchen. Man kunde se det både i matchen mot Sevilla och mot Eibar. Det viktiga är att vi är beredda på allt då många matcher vinner man under de sista 15 minuterna och är du inte med på vad du måste göra i just den matchen kan det bli så att man inte kan ta de tre poängen.

Känner du dig bekväm i denna spelstilen?
Att spela bra är väldigt relativt. Jag tror att vid de tillfällen där laget vunnit titlar  samtidigt som man närmat sig Madrid och Barcelona har man inte blivit ihågkomna som ett lag som spelar bra fotboll, om man menar att ha mycket bollinnehav och många passningar. Detta laget har vunnit då man har varit ett lag som var obehagliga att möta. Detta Atlético är ett stabilt och hårt jobbande lag som inte ändrar tankesätt. Det finns flera matcher som vi vunnit efter att vi gått ut som ett lag, och detta vill vi fortsätta med. Utöver det har vi även de enskilda spelarna med många nya spelare i offensiven som är väldigt unga och med mycket kvalitéer som kan hjälpa laget att vinna matcher där vi kör fast. Jag tycker att årets lag är mer komplett på så sätt. Vi måste alltid komma ihåg de positiva grejerna som laget gjort för att kunna konkurrera med topplagen.