Det var två olika Atlético vi fick se under matchen; ett som tog det säkra före det osäkra och försökte tjonga långbollar mot anfallarna när speluppbyggnaden inte gick vägen, och ett som visade karaktär i andra halvlek när förändring behövdes.
Första halvlek bestod av ett Atlético som hade stora problem i uppspelsfasen och istället försökte spela långbollar. Eibar spelade i sin tur med en aggressiv press och vann både närkamper och andrabollar. Anfallstrion med Carrasco, Correa och Griezmann visade fin teknik när man väl vann bollen men de få chanserna man fick lyckades man inte ta vara på. Istället kunde Eibar ta ledningen i början på andra halvlek när Saúl snubblar på bollen och ger Enrich och Keko fritt spelrum framför Oblak. Atlético visar dock upp karaktär när man tar sig i kragen och jobbar sig tillbaka in i matchen. Två hörnmål och 17 minuter senare har man ledningen med 2-1 och efter det styr man matchen på ett bra sätt. Óliver Torres gör ett mycket bra inhopp och visar varför Simeone ville ha kvar honom och matchen slutar med att Fernando Torres får göra sitt 100:e mål. ¡Finalmente!


Vi fick se följande laguppställningar: 

Atlético:


                 Oblak
Gámez-Giménez-Saúl-Lucas
       Gabi-Koke-Thomas
Griezmann-Correa-Carrasco

Eibar:

                Riesgo
Capa-Dos Santos-Lillo-Juncá
     Escalante-Dani García
  Keko-Adrián González-Jota
                 Enrich


PRIMERA PARTE

Det är en något avvaktande inledning på matchen där Correa är det största utropstecknet. Argentinaren visar tidigt prov på sin fina teknik och goda arbetsförmåga på offensiv planhalva. Även Carrasco ser pigg ut och anfallstrion med Carrasco, Correa och Griezmann erbjuder mycket fart och löpningar. 

Efter en kvart är det fortfarande inget lag som lyckats få ett skott på mål och Atlético lyckas inte alls få till uppspelen när Eibar stänger igen i mitten. Correa är dock nära att ordna en straff åt Atlético när han går omkull i straffområdet efter en fin aktion. Det är en klar kontakt på argentinaren men Borbalán väljer att fria. I situationen efteråt får vi istället se matchens första varning bli tilldelad Thomas, efter en tackling på Adrián.

Efter 18 spelade minuter är det Griezmann som får chansen att ge Atlético ledningen. Gámez bryter in i banan och lobbar bollen mot Griezmann som gör en fin löpning och bröstar ner bollen. Fransmannen kommer i väldigt hög fart och drar till på halvvolley, men bollen seglar över ribban.

Det är Atlético som varit det bättre laget med hälften av första halvlek spelad. Offensivt har det sett ganska bra ut och anfallstrion visar upp väldigt fin teknik, men i den sista tredjedelen händer tyvärr ingenting. Eibar är bra på att stänga igen centralt i banan med sitt aggressiva spel, vilket gör det svårt för Atlético som har uppenbara problem i speluppbyggnaden. Istället försöker man slå långbollar, vilket inte fungerar alls med Griezmann och Correa i anfallet. Atléticos nyformerade backlinje gör hittills ett bra jobb utan att ha ställts på några större prov.

Med bara fem minuter kvar att spela av första halvlek har det fortfarande inte kommit något farligt läge för något av lagen, då matchen till stor del har spelats på mittplan. Ett frisparksläge och en felaktig offside på Griezmann är det närmsta Atlético har kommit. Eibar jobbar hårt över hela planen och det är mycket kamp och slit mellan spelarna.

Första halvlek avslutas med att Jesús Gámez kastar ett långt inkast som Riesgo plockar ner utan besvär.


SEGUNDA PARTE

Andra halvlek börjar på värsta sätt för Atlético. Saúl får en hemmåtpass från Gámez, men snubblar på bollen när han ska passa till Oblak. Enrich kan sno åt sig bollen och spela till Keko, som är fri med Oblak. Den gamle Atlético-produkten gör inget misstag utan sätter ledningsmålet för Eibar. Mycket nonchalant av Saúl.

Atlético flyttar fram positionerna efter målet och tempot ökar direkt. Det händer mycket under kort tid och först ut är Correa som får en boll skarvad av Saúl efter en frispark. Correa nickar bollen men Riesgo kan tippa den över ribban till hörna. Atléticos hörnor skapar oreda i Eibars försvar och man lyckas få tre hörnor i följd. På hörna nummer tre kommer också utdelningen. Giménez löper in omarkerad och nickar in kvitteringen för Atlético. 1-1 efter 56 minuter.

Simeone genomför ett dubbelbyte strax efter målet när han plockar ut Thomas och Correa och sätter in Vietto och Óliver.
Matchen öppnar upp sig efter de båda målen i början av andra halvlek och båda lagen väljer att gå framåt. Det är nyinbytte Vietto som skapar nästa chans för Atlético när han fixar ytterligare en hörna. Även den ska ge resultat. Denna gången är det Saúl som når högst och nickar in den, och han får kompensera sitt tidigare misstag. Målen på fasta situationer har lyst med sin frånvaro en tid men nu har Atlético gjort två hörnmål i samma match och Koke har äntligen hittat rätt.

Med 65 minuter spelade får Keko gult kort efter en tackling på Lucas.

Atlético har tagit över matchen efter ledningsmålet och Óliver ser väldigt bra ut från sin centrala mittfältsposition där han styr både tempo och passningsspel på ett mycket bra sätt. 

Nästa chans för Atlético kommer i den 69:e minuten när Carrasco bryter in i banan på sitt typsika sätt och skruvar bollen tätt utanför. Mycket nära en utökad ledning för Atlético. Därefter bestämmer sig Mendilibar för att göra sitt första byte. Japanen Takashi Inui kommer in och ersätter Escalante.

Eibar har inte många chanser i matchen men i den 75:e minuten får man en frispark som Dos Santos nästan når upp till. Det saknas dock några centimeter för att han ska kunna nicka bollen, vilket var tur eftersom Oblak står felpositionerad.
Istället är det Atlético som gör nästa mål. Óliver vänder bort en försvarare utanför straffområdet och hittar Jesús Gámez som fyllt på. Gámez skickar in bollen till Vietto som lägger upp bollen i nättaket. Målet blir dock bortdömt då Vietto är i en mycket tight offsideposition. Ett mycket fint anfall i vilket fall.

Med drygt en kvart kvar att spela kommer Fernando Torres in och ersätter Yannick Carrasco. 
Torres visar tidigt att han vill göra det där 100:e målet och gör en fin löpning på en bra boll från Óliver. Riesgo är dock bra med och hinner precis rusa ut och ta bollen innan han kolliderar med El niño. Firma Torres-Torres har ytterligare ett par samarbeten forstätter att skapa oreda i Eibars försvar.

I den 85:e minuten får Keko lämna planen till förmån för Saúl Berjón. Vi får sedan se två gula kort till Griezmann och Lillo, Griezmann för en armbåge och Lillo för en dispyt med Lucas. I situationen efteråt får även Juncà ett gult kort för en armbåge. 

Domaren annonserar ut tre minuters tilläggstid och vi får samtidigt se Eibar göra sitt sista byte när Radosevic ersätter Adrián.
En minut in i tilläggstiden exploderar Calderón. Vietto vinner bollen på vänsterkanten, bryter in mot straffområdet och spelar in bollen. Fernando Torres tar sig loss från sin försvarare och kan peta in bollen. Målet innebär att Fernando Torres äntligen har gjort sitt 100:e mål i Atléticotröjan.

Eibar får en frispark i ett ganska bra läge med minuten kvar att spela. Bollen hamnar dock rakt på Oblak och det blir det sista som händer i matchen. Atlético vinner med 3-1 och Fernando Torres har krossat spöket med det 100:e målet. MATCHFAKTA

Skott (på mål)        
13(4) - 6(2)
Regelbrott          15 - 18
Hörnor         5 - 2
Offside         5 - 3
Bollinnehav         53% - 47%
Gula kort         2 - 3
Röda kort         0 - 0