Det har gått fyra månader sedan Tiago försökte spela hem bollen till sina mittförsvarare mot Villarreal. Ett beslut som kostade ett baklängesmål, men framförallt en skada och ett byte. Portugisen har inte spelat en minut sedan dess, men idag offentliggjorde Atlético de Madrid att han friskförklarats!

Tiago har dragits med knäproblem sedan den där mörka kvällen på El Madrigal och inte kunnat åtgärda de med hjälp av klubbens egna läkarteam. Dessa uppkom i samband med hösten när han äntligen återvände på allvar efter sin vadbensfraktur (som han ådrog sig mot Espanyol hösten 2015). Portugisen spelade med smärtor redan ett par veckor innan knäskadan uppenbarade sig mot Villarreal, men han Tiago tog sig ändå igenom smärtorna för lagets skull. Efter Villarreal-matchen har det dock varit ett väldigt mörker för mittfältsveteranen som trodde att han gjort sin sista match i Atlético-tröjan. Det verkar dock inte bli fallet. Tiago har letat efter alternativa lösningar med klubbens välsignelse och verkar alltså ha lyckats. 

Det skall sägas att Tiago har tränat med resten av sina lagkamrater under veckan även om han inte har genomfört alla övningar. 

Diego Simeone bestämde sig förstås för att inkludera Tiago i det lag som skall ställas mot Osasuna under lördagen. På en gång.