Första halvlek:

Lagen gick in på Balaídos och för Celta Vigo var Jon Aurtenetxe tillbaka i startelvan, medan Andreu Fontás tog steget upp på mittfältet för att få mer defensiv balans. En överraskning var Mario Bermejo på topp som startade för första gången på länge och anfallaren tog även hand om lagkaptensbindeln. De elva spelarna som fanns med från början för de himmelsblåa var:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Jon Aurtenetxe, Jonny Castro,
Michael Krohn-Delhi, Andreu Fontás, Augusto Fernández,
Rafinha, Mario Bermejo, Nolito.

Det var en fin dag för fotboll i Vigo och hemmalaget sparkade igång matchen. Celta Vigo startade piggt och Krohn-Delhi fick en chans redan efter drygt en minut men sköt på en motståndare. I anfallet efter det nickade gästernas Carlos Vela rakt på Yoel som räddade utan några problem.

En bra inledning från två lag som tycker om att spela offensivt. Real Sociedad hade det mesta av spelet och tryckte på framåt. Det gav utdelning redan i den åttonde minuten när Sergio Canales fick på en riktigt bra träff utanför straffområdet och bollen gick in i mål. 0-1 tidigt i matchen och Celta Vigos problem på Balaídos fortsatte.

Publiken har inte haft mycket att jubla för på hemmaplan och Real Sociedad var nära att utöka ledningen några minuter senare när Iñigo Martínez ganska ostört fick gå upp och nicka en hörna utanför mål. Celta Vigo behövde göra något för att komma in i matchen.

Bortalaget fortsatte dock att dominera och hade fem hörnor under den första kvarten. Efter fick dock Celta Vigo mer att säga till om och hotade lite framåt. Nolito provade med skott men Claudio Bravo gjorde en bra räddning.

Passningsspelet var snabbare och Celta Vigo gick mer rakt på mål än i sina senaste matcher och anfallsspelet såg bättre ut. Flera spelare sköt farliga skott, Mario Bermejos gick utanför och Rafinhas på målvakten. Publiken på Balaídos kom igång och hejade på sitt lag för en kvittering.

I den 37:e minuten fick Celta Vigo straff efter att Martínez fällt Bermejo. Nolito klev fram mot straffpunkten och satte bollen i mål. Bravo slängde sig åt rätt håll, men kunde inte rädda. Spanjoren hade vid det här tillfället gjort de himmelsblåas tre senaste mål i ligaspelet.

Celta Vigo fortsatte att spela bra, men fick en kalldusch innan halvtid när Antoine Griezmann gjorde 1-2. Efter lite tur fick fransmannen bollen i straffområdet och sköt in den i mål via ribban. Han fick alldeles för mycket yta och ännu en gång hamnade ”los celestes” i underläge.

Andra halvlek:

Den andra halvleken började på sämsta sätt för Celta Vigo. Redan efter drygt två minuter fick Aurtenetxe rött kort dirket efter en sen tackling mot Carlos Vela. Mittbacken tappade bollen och försökte sedan reparera sitt misstag men kapade mexikanen.

Med underläge och en spelare mindre blev det hela mycket svårare för de himmelsblåa. Trots det hade Celta Vigo en del boll och försökte hitta på något framåt. Det var dock Griezmann som fick nästa läge efter ett misstag från Jonny Castro. Fransmannen kom helt fri mot Yoel, men sköt utanför.

Luis Enrique gjorde ett dubbelbyte i den 61:a minuten när Santi Mina och Fabián Orellana kom in medan Augusto Fernández samt Mario Bermejo gick av. När Celta Vigo fick framåt öppnades mer yta för Real Sociedad att kontra på och det gjorde bortalaget.

Celta Vigo fortsatte att kämpa och trodde på en kvittering, men levde farligt så fort Real Sociedad ställde om. I den 70:e minuten byttes Íñigo López in istället för Gustavo Cabral som gjort illa sig nyligen och hade ett gult kort.

Kvitteringen kom när det återstod åtta minuter av ordinarie speltid. Fontás drog igång ett anfall och passade till Orellana. Chilenaren utmanade innan han passade vidare till Santi Mina som sköt hårt och det var 2-2.

Orellana försökte sedan få till ett ledningsmål när han dribblade sig framåt i straffområdet, men hans avslut gick på målvakten. Det kändes som att matchen kunde gå åt vilket håll som helst under slutminuterna. Men det blev inga fler mål och tillställningen slutade 2-2.   

Om matchen:

Celta Vigo gjorde en bra insats och förtjänade minst en poäng. Det var kul att se att Celta Vigo gick för en kvittering efter Aurtenetxes utvisning och riskerade att släppa in fler mål. Spelarna kämpade och fortsatte att gå framåt. Det lönade sig och Enriques byten visade sig bli lyckade när inhopparna Orellana och Mina fixade 2-2, vilket tränaren ska ha beröm för. Speciellt chilenaren var farlig när han var på planen.

Rafinha spelade hela matchen och gjorde det återigen bra. Celta Vigo kom in mer i spelet i den första halvleken när han fick mer boll och tog tag i spelet. Yoel gjorde ingen av sina bättre insatser i mål och kändes lite osäker samtidigt som han slog bort några bollar.

Mario Bermejo gjorde ett bra arbete innan han byttes ut, framför allt i den första halvleken då han kämpade och slet på topp. Han har inte fått mycket speltid sedan han kom tillbaka från sina svåra skada, men fixade en straff och några halvlägen.