Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde en förväntad och stark startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Matchen inleddes i ett högt tempo och det var gästerna som startade bäst. Redan efter åtta minuter sköt Cristiano Ronaldo in 0-1 efter en fin framspelning från Lucas Vazquez.

En tung start för Celta Vigo som kämpade vidare och började jaga en kvittering. Sakta men säkert växte hemmalaget in mer i matchen och tog över mer av
bollinnehavet.

Men ganska omgående kom nästa bakslag när Danilo utökade gästernas ledning i den 23:e minuten. Celta Vigo tappade bollen och Real Madrid ställde snabbt och utnyttjade att ”de himmelsblåas” försvar inte var samlat.

Det här gav ett ännu tuffare läge för Celta Vigo som dock inte gav upp utan fortsatte att ha mycket boll och skapade flera heta chanser framåt. Men Keylor Navas i bortalagets mål stod för flera otroliga räddningar och höll tätt till halvtid.

Både Jonny Castro, Daniel Wass och Nolito försökte på olika sätt att få in en reducering men Navas var omutlig och Real Madrid ledde med 2-0 i halvtid tack vare bättre effektivitet.

Andra halvlek:

I den andra halvleken fortsatte Celta Vigo att pressa sina motståndare högt upp och jaga mål. Chanserna till en comeback minskade dock i den 58:e minuten när Gustavo Cabral visades ut efter en tilltrasslad situation där mittbacken fick sin andra varning efter att ha klagat väldigt lite på ett domslut.

Trots en spelare mindre gav inte Celta Vigo upp utan visade god moral och energi. Laget fortsatte att jaga mål och bland annat rensades en boll från Nolito bort på mållinjen.

Spanjoren fick dock sin revansch i den 84:e minuten när Nolito sköt in 1-2. Men hoppet om en poäng försvann bara några minuter senare när Marcelo och Real Madrid kontrade in slutställningen 1-3.

Om matchen:

Celta Vigo inkasserade säsongens första förlust men ska ändå vara stolta över sin insats. Laget spelade bra och kämpade vidare trots en spelare mindre under en stor del av den andra halvleken.

Real Madrid var extremt effektiva och hade en storspelande Keylor Navas i mål. Det stoppade Celta Vigo från poäng och förhoppningsvis kan ”de himmelsblåa” ta nya tag nästa helg mot Real Sociedad på Anoeta.