Danke MATS

Marc-André Ter Stegen. Vilken målvakt vi har. Tysken har verkligen motbevisat många tvivlare sedan hans ankomst 2014 och nu borde det inte finnas några kvar. Målvakter har en otacksam roll i dagens fotboll. Det är allt som oftast spelarna som gör flest mål som får mest uppmärksamhet och som hyllas mest. Kanske behöver man sätta in Ter Stegens instats igår i termer om mål. Enligt undertecknad går tyskens insats att jämföra med ett hattrick, minst.

Det kunde va svårt att se för ett antal år sedan att MATS skulle växa fram och bli en av världens, eller världens bästa målvakt. Misstag skedde med jämna mellanrum och det blev Bravo som fick vakta målet i ligan. På senare tid har tysken utvecklats till en av lagets absolut viktigaste och bästa spelare och dessutom blomstrat ut som en ledargestalt. Hans insatser i matchen mot Sevilla ledde till reaktioner från bland annat de forna Barça-mittbackarna Puyol och Bartra. På Twitter skrev Puyol ”Danke @mterstegen” och Bartra använde sig av en chockad emoji följt av Ter Stegens tagg. Det var en match som svajade åt olika håll med Ter Stegen som en av få fasta och stabila punkter, Man of the match.

Messis frånvaro

Jag tänker att det blir överflödigt att skriva mina reaktioner på Messis skada då det tapetserade de flesta löpsedlarna och ledde till spekulationer långt in på natten angående omfattningen av skadan. På Barcelonas officiella sida bekräftades det att Messi hade en fraktur på sin underarm och kommer missa tre veckors spel. Hur laget kommer att svara när deras bästa spelare inte kan vara med, speciellt i tider som nu då spelet långt ifrån är av önskad kvalité återstår att se. Förhoppningsvis kan spelare som Dembélé och Malcom visa att de är att räkna med. I Malcoms fall beror det även på om Valverde kommer låta honom visa vad han kan eller inte. Det är flera tuffa matcher som kommer inom en snar framtid och det krävs att samtliga spelare visar att de som lag har vad som krävs även när Messi inte är där och kan rädda dem.

Efter nio spelade omgångar leder nu återigen Barcelona ligan. Detta trots flera onödiga poängtapp och slarvigt spel i speciellt defensiven. Ligaledningen hade kunnat vara betydligt större men nu gäller det att blicka framåt mot stundade drabbningar där pressen på laget är extra hög. Champions league match mot Inter följs senare av El Clasicó, mycket kommande fotbollsgodis alltså.

Siffror från gårdagens match:

Resultat: 4-2

Bollinnehav: 53% - 47%

Skott: 23 - 19

Skott på mål: 9 – 6

Gula kort: 0 – 1

Visca Barca!