Celta Vigo:

Celta Vigo tog sin första hemmaseger för säsongen förra helgen mot Almería. De himmelsblåa vann med 3-1 efter att vänt ett underläge. Det var tre olika målskyttar i Charles, Fabián Orellana och Borja Oubina. Förhoppningsvis kan laget fortsätta spela bra på Balaídos för tidigare har det inte gått bra. Fokus är nu på Copa del Rey mot Athletic Bilbao.

Det har i veckan ryktats om Luis Enrique kommer att rotera en del i startelvan. Kanske får Sergio Álvarez chansen från start i mål för första gången den här säsongen då Yoel Rodríguez har stått alla minuter såhär långt. Andra spelare som spelat mycket och kanske vilas är Hugo Mallo, Rafinha och Charles. Mario Bermejo kanske får sina första spelminuter sedan han återhämtade sig från sin svåra knäskada.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez
Jonny Castro, David Costas, Gustavo Cabral, Toni,
Álex López, Borja Oubiña, Michael Krohn-Delhi,
Fabián Orellana, Santi Mina, Nolito.

Luis Enrique har inför matchen sagt att Celta Vigo vill vinna men att ligan är det viktigaste. Trots det kommer tränaren att ställa upp med ett slagkraftigt lag och gå för seger.
    − De är att lag som kan behandla bollen väl och har en liknande mentalitet som oss, har Enrique sagt om de kommande motståndarna enligt Faro de Vigo.

Förra säsongen åkte Celta Vigo ut i åttondelsfinalen mot Real Madrid efter att ha förlorat stort i den andra matchen. Det första mötet mellan lagen vann de himmelsblåa överraskande med 2-1 på hemmaplan, men på Santiago Bernabeu var det inget snack om saken och det blev förlust med 0-4.

Laget hoppas på bättre lycka i Copa del Rey den här säsongen. Men Augusto Fernández och Andreu Fontás har dragits med skador i veckan och fått träna för sig själva. Den sistnämna kan inte spela och kommer att stå över matchen. Jon Aurtenetxe kommer inte heller att delta eftersom han är utlånad till Celta Vigo från Athletic Bilbao och får inte möta sitt ”riktiga” lag.
 
Athletic Bilbao:

Athletic Bilbao kommer från en imponerande seger mot Barcelona förra helgen. Iker Muniain, en spelare som Celta Vigo får se upp för, gjorde matchens enda mål men baskerna hade bud på fler. Det är ett lag i bra form som kommer till Balaídos och har tre raka segrar i ryggen.

I och med segern mot Barcelona tog sig Athletic Bilbao upp på den åtråvärda fjärdeplatsen i ligan. Förra säsongen åkte baskerna ut mot Eibar i Copa del Reys fjärde omgång efter att ha spelat oavgjort i två matcher.
 
Om matchen:

När lagen möttes i mitten av september i ligan vann Athletic Bilbao med 3-2. Celta Vigo tog ledningen men baskerna var starkast i invigningen av nya San Mamés. Det kan bli en underhållande match med två lag som spelar offensiv fotboll.

Celta Vigo kommer nog mest att gå för segern eftersom de himmelsblåa vill ha ett bra resultat till den andra matchen på bortaplan. Returmötet spelas den 19 december i Baskien.

Vad: spanska cupen, fjärde rundan (round of 32), Celta Vigo-Athletic Bilbao.
Var: Balaídos (Vigo).
När: 20:00, 7/12-2013.
Tv: ingen svensk tv-kanal verkar sända matchen.