Athletic fortsätter sitt hårda matchande och idag bär det av till Sevilla för möte med Real Betis på Estadio Benito Villamarín. För laget bar det av redan igår kväll då man flög ner till Sevilla.
 
Athletic har som sagt haft ett mycket hektiskt schema, där senaste matchen var cup-semin mot Mirandés i tisdags som innebar avancemang till en ny final i Copa del Rey för de rödvita.
 
Marcelo Bielsa mönstrar som vanligt det bästa laget han kan ställa på benen ikväll och den numera välbekanta rotations-diskussionen kan säkert komma upp igen. Från följande trupp:
 
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ekiza, Javi Martínez, Ibai och Ruiz de Galarreta har El Loco tagit ut följande startelva:
 
I mål Iraizoz, backar är, Aurtenetxe, Amorebieta, Javi Martínez och Andoni Iraola. På mittfältet huserar Iturraspe, De Marcos, Susaeta, Iñigo Pérez och Iker Muniain och längst fram hittar vi som vanligt Fernando Llorente på topp.
 
Den enda förändringen i startuppställningen sedan i tisdags är alltså att Iñigo Pérez ersätter den avstängda Ander Herrera.
 
Viktigt idag är att spelare som Iturraspe och Iñigo Pérez inte tappar boll i uppspelsfas då det gör Athletic väldigt sårbart.
 
Annars är det två lag med helt olika formkurvor som möts idag. Athletic med endast en förlust i år, borta mot Real Madrid och Betis med endast en seger. Den segern kom dessutom den 8:e januari hemma mot Sporting. Athletic har dock haft svårt att knyta ihop matcher i ligan och det har från tid till annan varit svängdörrar i försvaret vilket har lett till att de oavgjorda matcherna stått som spön i backen den här säsongen. Det här gör att det är två lag med stora behov av en seger i dagens match, för Athletic handlar det om att ta steget upp över CL-strecket för första gången den här säsongen medan det för Betis handlar om att skaffa sig säker mark under fötterna när nu det förhatliga nedflyttningsstrecket närmar sig.
 
För att nämna lite om kvällens motstånd så har man dagen till ära bytt ut målvakt för att få till lite ökad säkerhet i försvars/målvaktsspel. Ut går alltså Casto och ersätter gör nyförvärvet från Recreativo inför den här säsongen, Fabricio. I tremanna anfallet för det 4-3-3 spelande Betis spelar Castro, Molina och Pereira vilket betyder att Roque Santa Cruz som inte alls fått spelet att lossna den här säsongen, än en gång startar på bänken.  I övrigt är det ju värt att nämna den gamla Athletic bekantingen Beñat Etxebarria som etablerat sig som en pålitlig kraft på Betis mittfält.
 
Ikväll är alltså en svårspelad bortamatch på en svårspelad arena mot ett lag som Athletic förlorade mot så sent som i höstas. Dock är det stor skillnad på det Athletic som mötte Betis i början av säsongen och med en Llorente i storform. Så kanske kan kvällens match innebära att Llorente spräcker sin nolla mot Betis och börjar leverera på samma sätt som den store Ismail Urzaiz gjorde på sin tid mot Betis. I så fall skulle det ju också kunna innebära att Athletic ikväll tar klivet upp över CL-strecket. Men stor respekt finns för hemmalaget speciellt hemma på Benito Villamarín och en pinne ikväll är inte heller något misslyckande.