Athletic

Aduriz och Ibai har varit frågetecken hela veckan. Bielsa har tränat med Llorente i anfallspositionen, men nu får vi rapporter om att både Aduriz och Ibai möjligtvis kan starta matchen ikväll. 

Susaeta blev utvisad mot Granada senast och är därmed avstängd. Det lämnar en plats till under- och problembarnet Muniain att ta en plats i startelvan ute till vänster som Ibai har haft de senaste matcherna. Nu flyttas han troligen över på Susaetas plats på högerkanten om han är tillräckligt åteställd från problemen han haft under veckan. Toquero är väl det troligaste alternativet till Ibai ifall han inte bli helt frisk och kry.

I backlinjen blir det förmodligen ändringar tillbaka till en fyrbackslinje då Unai Emery spelar med en anfallare. Granada spelade med två, vilket gjorde att Athletic spelade med en trebackslinje. Det ger alltså följande elva:

Iraizoz
Iraola - Gurpegi - Ekiza - Laporte
San José
Ibai - Herrera - De Marcos - Muniain
Aduriz

Avbytare: Toquero, Aurtenetxe, Iturraspe, Llorente, Raúl, Isma López, Castillo, Ramalho

Sevilla 

Dåliga nyheter är att Jesus Navas är avstängd vilket är ett stort avbräck för hemmalaget. Enligt Sevilaredaktionen så kan det bli Stevanovic som får äran att agera ute till höger på mittfältet. Ett annat alternativ kan vara Manu del Moral ute till höger, om man får tro tidningarna i veckan. Om startuppställingen blir som våra kamrater på Sevillasidan tippar så kan vi vänta oss en elva enligt detta:

Beto
Coke, Fazio, Botía, Moreno
Kondogbia, Medel
Stevanovic, Rakitic, Reyes
Negredo

Sevilla: Palop, F. Navarro, Cicinho, Maduro, Hervás, Manu, Perotti, Babá

Vilket ger en solid försvarslinje med ett kreativt mittfält och en landslagsman på topp. Ett bra lag med bra hemmastöd och en svår arena att vinna på. 

Förra mötet i Sevilla slutade med vinst, men det var första vinsten på Sanchez Pizjuan på 18 år så det har varit väldigt svårt för Bilbaolaget att ta poäng här.

Vi får se hur denna batalj slutar.

Aupa Athletic!