Dags för lördagkväll och ny stormatch för Athletic. Knappt har man hunnit landa efter resan från till Gelsenkirchen så är det dags att ladda batterierna för att spela mot FC Barcelona borta på mäktiga Camp Nou.
 
Det här är normalt en av säsongens stora händelser men just idag känns det mer som en match i mängden. Athletic känns lite smått avsågat i kampen om europaplatser i ligan och man kan sätta ett stort frågetecken för om laget hinner ladda om inför kvällens match. Dessutom är det ju så att motståndet är av det allra bästa slaget.
 
Tipset på kvällens startelva ser ut som följer:
Gorka i mål, en backlinje med Aurtenetxe till vänster Ekiza och San José i mitten och den alltid lika pålitliga Iraola på högerkanten. På mittfältet blir det Iturraspe och Iñigo Perez som tar hand om defensiven och offensivt ser vi Muniain, Toquero och Susaeta. På topp som vanligt när han är skadefri har vi Fernando Llorente. Andra senare rapporter som kommit säger dock att dom förändringar vi ser från startelvan i torsdag är att Ekiza ersätter Amorebieta, Iñigo Perez ersätter Ander och Toquero går in istället för Llorente. Det här skulle innebära ett åtminstone lite mer slagkraftigt lag. Dock med stor saknad av Llorente.
 
Det betyder i sin tur att på bänken finns spelare som Javi Martínez, Oscar de Marcos, Ander Herrera och Fernando Amorebieta. Jag tror faktiskt det är en av dom starkaste bänkuppställningarna jag sett under de år jag följt Athletic. Dock tycker jag nog mer att det vittnar om ett ganska tröttkört lag än om att det ser fantastiskt bra ut inför ikväll.
 
Tipset på Barcelonas startelva är mer eller mindre deras once de gala, förståeligt då man i princip måste vinna varje match i sin jakt på Real Madrid i toppen. Men vill ni ha en fördjupning på det temat tror jag Barcelona redaktionen gör ett mycket bättre jobb än jag gör.
 
Kvällens domare är Mateu Lahoz, en i normalfallet rätt bra domare som dock kan gå lite bananas med korten om han tappar matchen lite. Barcelona har aldrig förlorat med honom som domare medan Athletic har 3 segrar en oavgjord och 7 förluster i matcher med den gode Lahoz som rättsskipare.
 
Det är lite synd att den här matchen blivit så otroligt inklämd mellan annat för det är en match och ett motstånd som förtjänar respekt. En sådan respekt är t ex att spela med bästa laget.  Det är också en match och ett motstånd som är mycket mycket svårt i normala fall men som med de förutsättningar som nu gäller måste betraktas som näst intill omöjligt.
 
Poäng för dom rödvita ikväll ska nog ses som en nästan lika stor sensation som resultatet i Gelsenkirchen i förrgår och en seger skulle nog nästan framstå som en bragd.
 
Å andra sidan så med ett nickmål av Llorente och en kontring lika snygg som vid 2-4 målet mot Schalke så kanske vi i alla fall kan få Barcelona att jobba lite för segern.