Det blev en enkel seger för Athletic hemma mot Almería. Segersiffrorna skrevs till 6-1 efter en övertygande insats av lejonen.
 
Efter två mållösa matcher gav äntligen det fina spelet bra utdelning i målprotokollet och vi fick bevittna årets största seger för Athletic denna säsong!
 
Matchen startade helt bländande med två mål redan under de första 10 minuterna. Det första satte årets stora överraskning, Mikel Rico, redan efter fyra minuter. Fint framspelad av Aduriz. Rico leder nu den interna skytteligan med sina fem fullträffar.
 
I den tionde minuten utökade Susaeta ledningen.
 
Fram till 2-0 hade spelet inte varit allt för bländande men det släppte efter det andra målet och det lekfulla, offensiva Athletic anföll i full styrka och även om trean lät vänta på sig så kändes den helt i sin ordning. Laporte nickade in 3-0 på hörna.
 
Efter det lyckades Almería reducera på frispark. San José blev varnad när han drog på sig den frisparken. Taffligt försvarsspel där.
 
I den andra halvleken stängde Aduriz matchen med sitt 4-1 mål. Riktigt skönt att han fick sätta en idag! I ärlighetens namn skulle nog de flesta satt den chansen. Vackert frambröstad av Iker Muniain.
 
Tyvärr tvingades vi sedan se just Muniain kliva av planen med en befarad knäskada. Det vore verkligen inte bra om Muniain skulle vara allvarligt skadad.
 
Ibai ersatte Susaeta och DeMarcos ersatte Muniain. Två bra ersättare i det offensiva spelet. Ibai gjorde sedan 5-1 vilket var ett av säsongens vackraste mål på San Mamés. Kanske det vackraste så här långt faktiskt på den nya arenan!
 
Kike Sola som var tillbaka i truppen i veckans cupmatch efter ett långt skadeuppehåll fick kliva in med kvarten kvar. Tio minuter senare fixade han en väldigt billig straff och, hör och häpna, Athletic satte straffen. Det är inte helt vanligt skall Ni veta. Snygg straff av Ibai som spikade slutresultatet till 6-1.
 
Med några minuter kvar såg det ut som om Rico tog ett ganska frivilligt gult för att komma upp till avstängning. Nästa match i La Liga är hemma mot Valladolid men efter det hettar det till men Osasuna borta och efter det Real Madrid hemma. Rico var annars lika briljant som han brukar. Vilken evighetsmaskin på mitten!
 
Matchen slutade 6-1! Vi som ville se mål och poäng, vilken skön eftermiddag! Man måste verkligen imponeras av Athletics snabba anfallsspel. Vacker att se och nu äntligen lite effektivitet!

Athletic spelar alltså in 36 poäng under den första halvan av La Liga. Det brukar räcka med 60 poäng för en plats i Europa om man tittar på snittet de senaste åren.
 
Målen:
1-0 Rico 4’
2-0 Susaeta 10’
3-0 Laporte 30’
3-1 Barbosa 32’
4-1 Aduriz 52’
5-1 ibai 67’
6-1 Ibai 85’ (Straff)