Det blev en målrik afton på Camp Nou även om matchen var jämnare än vad slutresultatet visar. Celta Vigo gjorde en bra insats men fallerade under sista kvarten. ”De himmelsblåa” hade en reservbetonad startelva då flera viktiga spelare var skadade eller avstängda.

Celta Vigo inledde dock piggt men det var Barcelona som tog ledningen i den 28:e minuten genom Lionel Messi på en snygg frispark. Detta var dock bara en försmak av vad som skulle komma.

Celta Vigo kämpade sig tillbaka och ungefär tio minuter senare fälldes John Guidetti av Jordi Alba i straffområdet och tog själv hand om straffen. Svensken som missat straff tidigare i veckan i spanska cupen visade inga tveksamheter utan slog in bollen i det vänstra hörnet. Kvitterat och det resultatet stod sig till halvtid.

I den andra halvleken skulle Barcelonas anfallstrio Lionel Messi, Luis Suárez och Neymar visa upp sig från sin bästa sida och då kunde inte Celta Vigos försvar stå emot. I den 58:e minuten sulfintade sig brasilianaren fram på kanten och serverade bollen till Suárez som satte 2-1.

Sedan hade Daniel Wass två bra chanser att kvittera men dansken missade båda. Istället gick matchen helt i andra riktningen då MSN briljerade och stod för flera vackra mål. Det som stod ut mest var straffsparken där Messi passade till Suárez som sköt in bollen i mål.

Till slut skrevs siffrorna till 6-1 till Barcelona efter fyra mål på den sista dryga kvarten. Celta Vigos försvar och lag gav upp när de kände att chansen till en poäng försvann och det utnyttjade hemmalaget.

Startelva:

Sergio Álvarez;
Jonny Castro, Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Carles Planas;
Daniel Wass, Nemanja Radoja, Pablo Hernández;
Claudio Beuavue, John Guidetti, Señé.

Tankar om matchen:

Resultatet ska mer ses som ett tecken på hur bra Barcelona är och framför allt hur farlig anfallstrion kan vara. Celta Vigo kan vara nöjda med sin insats även om de stora siffrorna svider. Men ”de himmelsblåa” får repa sig för nya viktiga matcher om Europa-platserna återstår.

Annars var det kul att se John Guidetti kämpa och slita på topp mot Gerard Pique och Javier Mascherano och svensken höll de sysselsatta. I nästa omgång kommer flera startspelare tillbaka mot Eibar och förhoppningsvis kan Celta Vigo vinna då.