Det är med stora förväntningar man sätter sig för att se en av säsongens stora matcher i spansk fotboll.

Dock är det inte en sprudlande inledning av matchen man får se utan en där spelet i och för sig böljar, dock något långsamt, fram och tillbaks och där Athletics försvar håller bra koll på Reals anfall. Man överlever de 10 första minuterna och äter sig in i matchen och i den trettonde minuten så smäller det. Real misslyckas i sitt anfall, Gorka rullar ut bollen snabbt, Javi M följer med i anfallet och söker sig ut på högerkanten där han får bollen och måttar ett perfekt inlägg mot en framstormande Llorente som sätter dit vänsterfoten på ett perfekt inlägg och 1-0 är ett faktum.
 
Efter målet följer en en period av Athletic dominans där Madridpubliken börjar tröttna ordentligt. Men i den 24:e matchminuten smäller det i det andra målet när Marcelo, en av kvällens bästa, kommer igenom och kallt stänker in 1-1. Resten av 1:a halvlek är jämn och man går till pausvila med en oviss känsla om utgången.
 
 
Dock hinner andra halvlek bara börja innan ett klantigt ingripande av Iturraspe och tokfilmning av Kaka(det spelar i och för sig ingen roll eftersom det alltid ska vara frispark/straff om man springer runt och drar folk i byxor och tröja) ger Real straff i första minuten av andra halvlek.  CR7 är säker från straffpunkten mot en av spaniens sämsta målvakter på straffar. Det här målet kan dock inte lastas Gorka då CR7 sätter en perfekt straff.
 
Nu följer en period med relativt stort bollinnehav av Real där man också är galet snabba i sina omställningar när man erövrar boll från Athletic. Samtidigt är det bara ett mål som skiljer lagen och Athlteic står upp bra utan att komma fram till dom där riktiga chanserna.
 
Efter ca 60 minuter görs ett dubbelbyte, Llorente och Amorebieta ut och Toquero och Ibai in.  Är Llorente skadad eller sparas han är frågor man kan ställa sig.  Efter bytet går Athletic in i en bra fas igen och man börjar få upp hoppet fram tills att Real lyckas med ännu en snabb omställning, backlinjen blir överspelad och De Marcos mejar ner Özil i straffområdet. Benzema gör mål i situationen men domaren har redan blåst vilket också leder till att De Marcos blir utvisad. CR7 är som vanligt säkerheten själv från straffpunkten och 3-1 är ett faktum. Matchen är ju såklart avgjord nu och resten blir mer en transportsträcka. Callejon gör ett mål till och Ibai borde ha fått en straff men egentligen är det händelser av mer akademisk natur.
 
Sammanfattningsvis kan man säga om matchen:
 
Athletics backlinje var mycket bra trots fyra insläppta mål.
De som stod ut extra mycket var Mikel San José och Javi M. Att sen Javi assisterade målet var ju inte illa alls.
Llorente var också bra så länge han spelade och hans avslut på målet var kliniskt.
I Real var Marcelo väldigt stark samt även centrala backlinjen som precis som befarat hade sparkat ut sina långsamma portugiser och fått till ett mycket bättre mittförsvar där Ramos var giganten.
 
På de inte helt positiva områdena så är det mycket tydligt att om Athletic ska spela med enbart en anfallare så finns det bara ett alternativ just nu, kanske läge att testa Muniain i mitten längst fram med Iñigo Perez på kanten. Sen har också Ander Herrera svårt att bli den klockrena offensiva mittfältsgeneralen. Han har massor av potential men måste upp ett snäpp om Athletic ska komma upp till nästa nivå.
 
Utifrån ett mer övergripande perspektiv och med ett positivt anslag så har jag svårt att se att Athletic skulle förlora två matcher den här säsongen mot Real och nästa är hemma, ser redan fram emot den.
 
Till sist måste jag också säga att domaren höll en bra nivå idag och att han förutom det konstiga beslutstagandet vid straff två och att han missade i en straffsituation för Athletic så var han bra.  3,5 av 5 blir betyget pga av två missar som egentligen inte spelade nån roll för utgången av matchen.
 
Härnäst bär det av till Palma för att stänga cupmötet med Mallis. Utan att underskatta motståndet så bör det innebära att Athletic är kvalificerat för semifinal i cupen nu på onsdag.