Athletic visste redan från start att det är svårt att spela mot Barcelona på Camp Nou, det är en arena där verkligen allt kan hända.
Athletic lyckades ändå få 1-1 och slutresultatet över två matcher skrevs till 5-1 till Athletic.

Redan från avspark så såg man hur matchen skulle spelas från Barcelonas håll, med hög press forcerade man fram och hade flera farliga i matchens startskede.
 Athletic gjorde en mycket bra första halvlek och försvarade sig bra. Spelmässigt var det relativt jämnt där Barcelona inte fick jättemånga chanser utöver dom i början av matchen och Athletic var hela tiden på sin vakt. Barcelona vann dock första halvlek med 1-0 efter ett mål av Messi precis innan halvtid.

Andra halvlek började på samma vis som den första. Men matchbilden förändrades när Pique tappade humöret helt och blev utvisad efter att ha skrikit en olämplig mening i ansiktet på linjemannen.
 
Uppgivenheten började sprida sig i Barcelonas trupp och man insåg att det skulle bli svårt med en man mindre, Athletic insåg att man hade allt att vinna och satte in en högre växel.
 
Det blev sedan Aduriz som krönte Athletics insats på Camp Nou med att sätta 1-1 efter en försvarsmiss från en barcaförsvarare som i situationen inte ens orkade springa ikapp Aduriz. Aduriz byttes ut till hyllningar från de tillresta supportrarna, med all rätt efter fyra mål mot Barcelona på två matcher.

I helgens omgång av seriespelet så möts dessa två lag igen, Barcelona lär vara hungriga på att börja med en vinst speciellt mot ett lag som tog en av deras titlar. Athletic visade att dom inte är några slagpåsar. 
Sättet man markerade bort Messi, det var verkligen en förbättring från Copa Del Rey och man visade att man klarade att göra det under två matcher. Förutom 1-0 målet så var Messi i princip osynlig större delar av matchen. Klarar man att göra detsamma i helgens match så kan man mycket väl ta tre poäng, för att över två matcher så var Athletics insats fantastisk och man spelade på rätt sätt mot ett bolldominerande Barcelona.

Titeln är en fantastisk bedrift och många trodde attdet skulle bli svårt men det är det vackra med fotbollen. Nu gäller det att surfa vidare på denna vinnande våg och ta med sig självförtroendet som titeln medför. För spelar man som man gjorde under dessa två matcher så har man alla möjligheter i ligan.