Club Atlético de Madrid
En kille i laget som säkerligen mår bra är Ángel Correa, den argentinska supertalangen har precis fått en dotter, och nu är han även med till nomineringen till "Golden Boy", som delas ut till Europas största talang under 21 år. Senaste Atlético-spelare att vinna den var Kun Agüero.

De sista träningarna har Diego Simeone lagt tid på avslutningsövningar, för Atleti har haft problem med målskyttet. Mot Valencia och Deportivo borde de gjort betydligt fler mål.
Simeone pratade även om Jackson och Torres målskytte på presskonferansen, och argentinaren sa att de får fel bollar att jobba med och att fler inspel borde komma från sidan.
Nu verkar det som att varken av dessa herrar kommer starta, utan den tidigare nämnda Correa som går in med Griezmann på topp. Det lär ju innebära ett mer spelande spel då Correa gillar att jobba med boll och det ska bli kul att få se honom från start, istället för inhopp som det blivit mycket av det sista.

Truppen
Moyá, Oblak, Godín, Filipe, Savic, Gámez, Lucas, Juanfran, Tiago, Koke, Óliver,Gabi, Saúl, Thomas, Carrasco, Griezmann, Fernando Torres, Jackson och Correa.

Atlético Madrid hade samtliga spelare tillgängliga nu när Vietto är i full träning igen efter sin operation, men under fredagens träning blev mittbacken Giménez skadad. Läkarteamet tror att det handlar om tre-fyra veckor innan han är tillbaka igen.

Poteniell startelva
Oblak
Juanfran – Savic – Godín – Filipe
Koke – Gabi – Tiago – Carrasco
Griezmann - Correa

Sporting Gijón
Det rödvitalaget från Asturien har kommit tillbaka till det spanska finrummet infören där här säsongen, tre år tog det för de att komma tillbaka dit.
Sett till placering och resultat så är det inte så mycket att säga egentligen utan det är det väntande, just nu innehar de 17:e platsen med tre poängs marginal, dock är tabellen som vanligt oerhörd jämn på den undre halvan att vad som helst kan hända där innan säsongen är över.
Spelmässigt är Sporting framförallt inriktade på kontingar, och har ett starkt kollektiv defensivt (vilket var en stor anledning till att de tog sig från Segundan).

För att nämna ett par spelare så har de den gamla Atlético-målvakten Pichu, och ni kanske minns den dråpliga insatsen han gjorde senast på Vicente Calderón när Atleti blev överkörda med 6-0 av Barcelona.
Barcelonas stortalang, Halilovic, finns på det offensiva mittfältet och kroaten innehar mängder av individuell kvalité och är en spelare att verkligen hålla koll på.
Och offensivt har Sporting en del intressanta spelare, Jony är också en spelare som är tekniskt duktig.

Ekonomiskt har dock Sporting bekymmer, de är tvugna att få ihop 7 miljoner euro. Vad det verkar så håller de på att lösa detta genom privata finansiärer där deras säkerhet (för att betala tillbaka) är tv-pengarna, därför är det väldigt viktigt att de klarar av att hålls sig kvar i Primeran till nästa säsong då summan de erhåller från tv-sidan kommer att öka.

Truppen
Cuéllar, Alberto García, Luis Hernández, Álex Menéndez, Bernardo, Sergio Álvarez, Juan Muñiz, Guerrero, Nacho Cases, Lora, Carlos Castro, Mascarell, Isma López, Hugo Fraile, Pablo Pérez, Jony, Rachid, Halilovic och Jorge Meré.

Canella och Sabrina saknas i Sportings trupp pga skador.
Tillbaka från avstängning är Nacho Cases som lär gå in i startelvan.

Poteniell startelva
Pichu Cuéllar
Hugo Fraile/Lora - Iván Hernández – Bernardo - Isma López
Nacho Cases – Mascarell
Pablo Pérez – Halilovic – Jony
Guerrero

Matchfakta
Var: Vicente Calderón, Madrid
När: Söndagen den åttonde november, klockan 18:15
Tv: Nej, Viasat sänder inte matchen på sina tv-kanaler men den är vara tillgänglig på Viaplay från kl 18:10.