"Lyckas Atlético ta sin tionde raka seger mot Málaga på La Rosaleda?" var frågeställningen som Linus Larsson ställde sig innan söndagskvällens match. Svaret är nej. Segerraden stannar på nio raka tävlingsmatcher eller 15 raka utan förlust. Den spanska huvudstadsklubben gjorde en riktigt svag insats mot Málaga och förlorade med uddamålet. En stor del i förlusten är Atléticos oförmåga att matcha andalusierna rent intensitetsmässigt. Det såg i ärlighetens namn ut som om många av spelarna glömt bort att man måste avverka den sista ligamatchen innan julfestligheterna kan sätta igång. Laget var trögt, långsamt, hade problem med Málagas intensiva och aggressiva presspel, men det var framförallt (vad det verkade) det dåliga spelet som gjorde det svårt för Atleti. 

När lagkapten Gabi dessutom tar en helt onödig utvisning efter att sedemera ha missat att resa ihop med resten av laget till Málaga p.g.a. han var reserv i en vallokal i Boadilla de Monte blev saker och ting ännu svårare. Trots det skapade Atlético sina bästa målchanser genom Fernando Torres då man var en man mindre på banan och med bättre precision i avsluten och något mer tur med studsar kunde man faktiskt också ha vunnit en match som såg ut att sluta mållöst, men som Málaga slutligen vann med 1-0. 

"Det här spelet är enkelt: spelar man bra har man möjligheten att vinna, om så inte är fallet löper man risk att förlora. Málaga var bättre" sade Simeone i samband med sin presskonferens efter matchen. Ja, de var sannerligen aggressivare, intensivare och såg till att göra matchens enda mål. 

Du måste logga in för att kunna rösta!