Trots ett stundtals lite krampaktigt anfallsspel fick Atlético de Madrid relativt tidigt hål på gästerna när man för en gångs skull slog ett tidigt inlägg. Alltid svårare att försvara sig mot dessa bollar in i boxen, när medspelarna kan löpa in bakom sina motståndare. 

Med Carrasco tillbaka i startelvan igen, finns det även en spelare som bryter mönstret och kan göra sin gubbe. Belgaren var bra, men borde han ha gjort minst ett mål. Saúl gjorde mål igen och han har en sällsynt och trevlig förmåga att fylla på i anfallen in i boxen från sin centrala mittfältsposition, det uppskattar vi. Griezmann gör mål igen och även om han grämer sig över det missade friläget i slutet av den första halvleken. Anfallstalangen Correas nedtagning och avslut på Gabis fina djupledsboll, världsklass!

Nåväl, ytterliggare tre mål framåt för tredje raka matchen, trots att det fanns lägen för fler, det är bra för självförtroendet inför det som komma skall. Detta trots att det långa stunder var ett lågt spelande Deportivo som försvarade sig så gott de kunde. Helt enkelt en bra generalrepetition inför tisdagens åttondelsfinal mot PSV.

Oblak 3
Har hållit nollan 19 gånger i årets ligaspel, det är ju en helt sjuk siffra. Slovenen behövde inte förta sig mot ett svagt Depor som endast hade två avslut på mål, varav Saúl räddade det farligaste med bröstet. Som vanligt lugnheten själv som den självklara förstemålvakten han är.

Juanfran 3
Till en början såg det ut som om Atlético skulle lägga en stor del av sitt anfallsspel längs högerkanten, när 40-årige Manuel Pablo var vänsterback hos gästerna. Inget ont om honom, men farten och explosiviteten finns inte riktig där numera. Men planen kom av sig och Juanfran fick väldigt få bollar att jobba med i offensiven. Lite för ofta var han till och med stillastående när han väl fick låna kulan för en stund. Tar några fina löpningar in bakom Depors backlinje, men passningarna var för hårda...

Giménez 3
Gjorde ett gott dagsverke i att hålla koll på sin landsman Jonathan, som var gästernas referenspunkt i anfallsspelet. Landsmannen fick ett läge sedan den unge mittbacken halkat på det hala gräset, men som tur var smet avslutet utanför. Kompletterar Godín bra, när den ena har problem dyker den andra mittbackskollegan snabbt upp och räddar upp situationen. Var högst på en frispark från Koke, men lyckas inte styra bollen på mål, synd det på fina läget i den första halvleken.

Godín 3+
Leder backlinjen på ett bra sätt och det var vid endast ett tillfälle som han slarvade med intensiteten och då blev det farligt direkt. Filipe bestämmer sig för att pressa högt upp och Godín tvingas ut mot långsidan då gästerna tar sig fram i havet bakom brassen. Där kombinerar man sig fram och normalt ska allt inklusive boll fara ut över linjen, men Laure tar sig ända in i boxen och gästerna bränner två fina lägen att få in bollen. Annars var det stabilt, kontrollerat och aggressivt precis som vi är bortskämda med.

Filipe 4
Brassen har radat upp flera fina insatser på slutet och dagens match var inget undantag från det. Är med och kombinerar med Carrasco längs kanten när hemmalaget jagar det viktiga första målet. Det kommer efter en dryg kvart sedan Filipe slagit ett fint tidigt inlägg över Deportivos bägge mittbackar till en inlöpande Saúl, som trycker dit 1-0 med pannan.

Koke 3+
Hade en hel del boll i inledningen av matchen när Atlético dominerade totalt, men där det var lite för många passningar som gick i sidled istället för i djupet och Deportivo hela tiden kunde ställa upp sina två försvarslinjer framför boxen. Ett stort ansvar vilar på Kokes axlar och ibland blir det lite för plottrigt när motståndarna krymper ytorna och backar hemåt. Får ändå med sig en assist när han hittar in med en smart boll till Griezmann efter en kort hörnvariant från vänster. Som vanligt en gedigen arbetsinsats, men det är vi vana vid och det tar vi för givet...

Gabi 4
Fick axla rollen som det defensiva ankaret på mittfältet då Koke och Saúl hamnade framför honom. Är snabb in i press och ser till att Atlético kan hålla trycket mot gästerna mål under stora delar av matchen. Slår den fina snabba frisparken från egen planhalva över Deportivos backlinje till Correa som sedan avslutar elegant i närmsta krysset. Visar även prov på fint och avvägt passningsspel, även om något försök blev lite för hårt i djupled.


Saúl 4
Canteranon har verkligen klivit fram under Tiagos skadefrånvaro, han har förtjänat Cholos förtroende och idag fick vi ett nytt bevis på det. Först sticker han fram pannan framför foten på Manuel Pablo när han nickar in ledningsmålet efter en kvart. I den andra halvleken räddar han ett givet mål för gästerna när han på räddar ett avslut med bröstet sedan Oblak varit överspelad. Dessutom är han starkt involverad i Atléticos offensiv och ser till laget snabbt vinner tillbaka bollen om man skulle tappa den. Bra rörlighet utan boll och numera ett fruktat anfallsvapen.


Carrasco 3+
Belgaren var tillbaka i startelvan efter sitt pigga inhopp i bortamatchen mot Valencia. Med sin snabbhet och lite aviga spelstil skapar han ytor både för sig själv och sina lagkamrater. Men han grämer nog sig lite extra för den missade chansen, när laget pressat högt upp i planen och Koke hoppat över bollen för att släppa den vidare i sidled till YCF. Målvakten kniper tyvärr ihop benen och klistrar bollen med dem. Han har ju ett vasst skott och det var nära, ribban darrade en stund efter det hårda avslutet. Fick ett onödigt gult kort och missar därmed bortamatchen mot Sporting nästa lördag.

Griezmann 4
Fransmannen gör mål i fjärde raka matchen i ligan och är en starkt bidragande orsak till att Atleti ångar på igen. Rör sig bra i ytorna mellan gästernas delar och deltar gärna i speluppbyggnaden när han kommer och möter bollhållaren. För att snabbt vända om och gå i djupet. Har liksom Carrasco ett vasst skott från distans även om det inte träffade mål den här gången, så tvingar det motståndet att kliva fram och ytor skapas. Grämer sig över det missade friläget i slutminuterna av den första halvleken, när han väljer att avsluta med en vänsteryttersida mot den närmaste stolpen. Andra hörnet hade nog varit att föredra. Nåväl, ett snabbt avslut inne i boxen efter en kort hörnvariant och skott i bortre hörnet, så var segern säkrad. Vilades inför tisdagens match mot PSV, när han fick lämna planen kort efter sitt mål.

Vietto 2
Argentinaren hade svårt att komma loss från gästernas bevakning. Tar många löpningar in bakom Deportivos backlinje, men får inte bollen. Måste vara lite frustrerande, när han visar vart han vill ha bollen men mittfältet väljer det säkrare alternativet i sidled istället. Utbytt efter en timmes spel mot Correa.


Avbytare:

Correa 3
Är liksom Carrasco en spelare som bryter mönstret och gärna tar den kortaste och rakaste vägen mot målet. Är aktiv under sitt inhopp även om övriga lagkamrater först och främst vill se till att säkra det tre poängen. Men får fin ögonkontakt med Gabi som slår en perfekt avvägd boll in bakom Deportivos backlinje. Till en början ser det ut som om målvakten ska hinna ut först på bollen efter Correas första touch, men bollen dör ut och lille Àngel är först på den uppstannade bollen och trycker upp den i närmsta krysset.


Kranevitter 2
Ersätter Griezmann när Cholo och Mono vill stärka upp det centrala mittfältet med en till bollvinnare. Gör sitt jobb i det tysta och de tre poängen stannar ju på Calderón!

Òliver 2
Får göra ytterligare ett inhopp under våren när matchen bara ska spelas av, en perfekt spelartyp att kasta in dessa sammanhang. Ser till att bollen behålls inom laget och spelar enkelt utan krusiduller.