Atlético de Madrid slog Eibar med 0-2 på Ipurua under lördagskvällen. 

Diego Simeone ställde upp med Jan Oblak mellan stolparna. Den slovenske landslagsmannen hade en fyrbackslinje med Juanfran till höger, José María Giménez och Diego Godín i mittlåset samtidigt som Filipe Luís återvände efter skadefrånvaro. Brasilianaren spelade till vänster. Atlético använde sig av ett flexibelt 4-4-2-system som förändrades till 4-3-3 beroende på spelarnas utgångspositioner under delar av matchen. Tiago tog hand om rollen som lagets ankare och var återigen väldigt bra förutom en period på ungefär 10 minuter där han inte riktigt kom in i matchen. Lagkapten Gabi spelade i en central mittfältsroll. Atlético ställde upp med Antoine Griezmann och Koke med utgångspositioner på kanterna, men Simeone gav återigen fransmannen gott om frihet i anfallsspelet, något som också resulterade i att han rörde sig över stora ytor i sista tredjedelen. Framförallt mellan Eibars lagdelar där hans primära roll blev något av en spelfördelare i första halvlek. Luciano Vietto spelade ihop med Jackson Martínez i Atléticos anfall, men ingen av de skulle komma att ha en särskilt lyckad kväll. 

Atlético gjorde en bra första halvlek sett till det kollektiva press, försvars och anfallsspelet även om det saknades lite krut i sista tredjedelen. Jackson Martínez lyckades inte ta vara på sina målchanser och de båda anfallarna byttes ut redan i halvtid. I colombianens fall hade det säkerligen en hel del att göra med att den här matchen behövde andra karaktärsdrag. In kom Óliver Torres och Fernando Torres. När slutsignalen ljöd hade den sistnämnde stått för ett mål och en framspelning, men det var Ángel Correa som öppnade målskyttet strax efter att han bytts in i andra halvlek..mot Koke. 

Kontrollerad insats av de röd-vitrandiga i slutändan, men det krävde ändå att man tog sig ur en baskisk storm i början av andra halvlek trots att de inte haft något innan dess. 

Du måste logga in för att kunna rösta!