Atlético de Madrid gjorde en mycket bra insats mot Barcelona på Camp Nou under lördagen, men det räckte dessvärre inte till poäng. Den spanska huvudstadsklubben gjorde en väldigt stark inledning på helgens toppmatch i Primera División och tog ledningen via ett inspel från Saúl som hittade in till Koke. Canterano till canterano, en träff med högerfoten och Atlético hade tagit ledningen. Man fortsatte sedemera att spela riktigt bra och ge katalanerna ytterst få målchanser, men när dessa väl dök upp tog Barcelona vara på desamma maximalt. Först kvitterade Lionel Messi med ett oerhört kvickt vänsterskott i Jan Oblaks högra hörn samtidigt som José María Giménez tappade bort markeringen på Luis Suárez innan halvtidsvilan. Efter det här åkte Filipe Luís ut sedan han satt upp dobbarna i knähöjd på Messi och träffat argentinaren. De flesta trodde nog att Barcelona skulle köra över Atlético efter det inträffade, men Diego Simeone bytte ut Gabi mot Jesús Gámez, fortsatte använda sig av ett 4-4-1 (det var 4-4-2 innan) som sakta, men säkert hjälpte de röd-vitrandiga tillbaka in i matchen. 

Simeones manskap gjorde det Barcelona absolut inte trodde de skulle göra i ett så utsatt läge och överraskade katalanerna genom att hålla i boll mer än någonsin. Man vilade med densamma, kombinationsspelade, rörde sig på ett väldigt bra sätt och var några centimeter från att kvittera via Antoine Griezmann. Mitt i den här positiva perioden sker dock det som inte får hända: man drar på sig ytterligare en utvisning. Den här gången Diego Godín. Nu skulle väl gästerna falla ihop som ett korthus? Nej, inte den gången heller. Istället visade man upp en väldigt fin karaktär och personlighet med och utan boll. I slutminuterna lyckas man ändå flytta in alla spelare plus Jan Oblak, men Barcelona vinner efter att ha försvarat sig väl. 

Om Celta var ett steg i fel riktning var lördagens match två steg framåt, men utan resultatet. En "hedersam förlust" som är värd lika mycket som vilken förlust som helst, dvs. ingenting, men det positiva är åtminstone att man visade det man saknade senast. Nu gäller det att gå vidare.

Seguimos molestando. 

Du måste logga in för att kunna rösta!