Oblak 3
Får stå för lite fler svettiga aktioner än vanligtvis och gör ett par fina aktioner. Dominerar sitt luftrum med en fin tajming. 
Chanslös på Diops mål.

Juanfran 2
Vet inte varför men det är Juanfran som får markera Diop på hörnan som ger Espanyol ledningsmålet. Undermåligt agerande från högerbacken dock, som istället för att störa Diop duckar (?). Gör annars en ganska stabil match, inte så mycket mer, både bakåt och framåt. 

Godín 3
Spelar rejält och resolut hela matchen, och gör det på ett bra sätt. Förlorar ytterst få dueller. 

Lucas 2+
Spelar tillskillnad från Godín inte lika hårt i duellerna utan löser sina situationer mer elegant och stör ut sina motståndare på ett smart sätt.

Filipe 2+
Mer delaktig i matchen än Juanfran, men är ändå inte jätteaktiv i det offensiva. Följer dock med upp bra mellanåt för att understödja och kombinera. Har också ett fint inlägg som Torres nästan får pannan på.

Gabi 2+
Gör som alltid en stabil match men utmärker sig inte så mycket, utan gör sitt i det tysta. Bra på att vända spelet mellan kanterna.

Augusto 2+
Trygg med bollen och gör det inte för komplicerat. Gör likt Gabi jobbet i det tysta utan att synas allt för mycket.

Koke 4+
Rör sig över stora ytor på i anfallet och är väldigt viktig för hela Atletis anfallsspel under matchen, både för att flytta boll och för att hitta kombinationsspel. Är delaktig i alla målen med två stycken riktigt vassa assist och sedan gör han det tredje målet själv.

Carrasco 2+
Är som alltid delaktig och bidrar med både fart och finess längs sin kant. Står för många löpningar utan boll. Saknas lite i den sista tredjedelen dock för att skapa de farliga lägena.

Griezmann 3
Får in det så sköna 2-1 målet på ett mycket bra sätt när han skapar sig det lilla utrymme han behöver för att kunna avlsuta på ett bra sätt. 
Rör sig över stora ytor och är hela tiden sugen på att ha boll. Likt Carrasco skapar han dock kanske lite för lite.

Torres 4
Står för flera fina intentioner, bland annat när han först vänder bort en försvarare och ur dålig vinkel så när skruvar in bollen i bortre, men bollen går i stolpen. Ordnar sedan en fin kvittering när han visar klass i medtagning och avslut. Får även en assist på sitt konto när han spelar fram Koke.

Inhoppare

Thomas 1
Ersätter Griezmann i minut 61. Även om Thomas är delaktig i matchen och får mycket boll gör han inget bra intryck utan slarvar mycket.

Correa 2
Kommer in samtidigt som Thomas när han ersätter Carrasco. Correa gör det bättre än ghananen och kommer till flera avgörande lägen men i de
situationerna hade han behövt göra det bättre och verkligen punktera matchen.

Saúl -
Kommer in på slutet och spelar för kort tid för ett betyg.