Tre sköna poäng till Atlético de Madrid som fortsätter att imponera på hemmaplan där man är erkänt starka. I mötet mot Málaga tog man en tidig ledning efter en hörna från Koke, inprickad av Tiago vid den närmsta stolpen efter 12 minuter. Efter målet såg Atlético till att ligga rätt i sina positioner och lät gästerna få initiativet att rulla boll en bit in på offensiv planhalva, där det allt som oftast tog stopp och hemmalaget kunde vända spelet. Med Griezmann i startelvan igen fanns det även ett hot i djupled som hemmalaget gärna utnyttjade. Arda Turan var som vanligt aktiv framåt och såg till att fransosen fick öppet mål i slutet av den första halvleken, efter ett fint anfall längs högerkanten.

Atlético de Madrid hade koll på läget och var ute efter ett tredje mål, men istället kom det en reducering från ingenstans sedan Santa Cruz styrt in ett inlägg från deras vänsterkant. Tack vare målet blev det lite nerv i matchen, men som vanligt med en av ökända bröderna Vitienes inblandade i matchen. Ser de till att hamna i centrum, gästernas Samuel får ett andra gult kort med dryga kvarten kvar att spela och Atlético får även in ett tredje mål, när Godín nickar in bollen från nära håll.


 Moyá 2
Nyförvärvet från Getafe har Simeones fortsatta förtroende och han gör en stabil match i målet. Är mer eller mindre chanslös på Málagas reduceringsmål, som kommer efter ett inlägg från gästernas vänsterkant. Bollen går mot den bortre stolpen där Roque Santa Cruz är steget före Ansaldi och styr upp bollen i nättaket från nära håll. Annars tillåter inte Atlético gästerna att komma till avslut mot den skönt skäggige målvakten.


 Juanfran 3
Högerbacken är outtröttlig i sitt slit längs sin kant och han erbjuder nästan alltid ett passningsalternativ till höger. I defensiven hade han bra koll på gästernas skådespelartalang i form av Castillejo, förutom vid målet då den unge yttern fick slå inlägget mot den bortre stolpen utan press. Kombinerar bra med Arda längs kanten och får till några bra inspel in i boxen.


 Giménez 2
Ordinarie mittbacken Miranda drog på sig en muskelskada under landslagsuppehållet och unge Giménez fick chansen. Det var blott hans andra ligamatch den här hösten och 19-åringen, känner sig bekväm med sin landsman Godín. Hade stundtals lite problem med Santa Cruz starka huvudspel, men nästan varje gång skedde dessa dueller utanför straffområdet och ledde därför inte fram till några farligheter för gästerna. Kompromisslös i närkamperna och gör en godkänd match, stark tvåa!


 Godín 3
Styr backlinjen från sin centrala position och räddar upp ett farligt läge när bollen hamnade bakom Giménez vid ett tillfälle och lyckas täcka ut avslutet till hörna. Hade lite taskig precision i sina uppspel som drar ner betyget en smula, men det är det enda som jag kan klaga på. Nickar in spiken i kistan från nära håll, när han fastställer slutresultatet till 3-1. Samarbetar bra med sin landslagskollega och ser bland annat till att gästerna springer offside ett antal gånger, när backlinjen ligger rätt i försvarsspelet.


 Ansaldi 2
Siquiera var avstängd efter sitt röda kort mot La Real, ett faktum som bedrövlige kommentatorn Anders "Chuanfran" Fredriksson missat totalt. Argentinaren prioriterade defensiven i den första halvleken och såg till att stänga igen sin kant. Efter paus visade han sig lite mer på offensiv planhalva och serverar bland annat inhopparen Giménez ett fint inlägg som tyvärr Kameni gör en reflexräddning på. 


 Gabi 2
Lagets hjärta och motor jobbar och sliter i det tysta på mittfältet, men han känns inte alls lika övertygande som under förra säsongen. Men det beror till viss del även på att laget inte pressar lika högt upp i planen som man gjorde under fjolåret. Visserligen kliver laget fram några gånger mot Málaga även under lördagseftermiddagen, men lyckas inte pressen faller man tillbaka på egen planhalva för att vända spelet därifrån. Drar på sig två gula kort från den bedrövlige domaren som svalde Castillejos svandyk med hull och hår i slutet av matchen. Är därmed avstängd bort mot Deportivo nästa helg.


 Tiago 4
Portugisen var tillbaka i startelvan efter att ha missat spel i några veckor, efter skada och Marios inspirerande spel. Med Mario avstängd efter fem gula kort, var det fritt fram för den spelskicklige mittfältaren. Efter slutsignalen kan vi notera ett mål och en assist för undertecknads personlige favoritspelare. Genomför en taktiskt perfekt match, där han hela tiden ser till att ligga rätt i planen och ge sina lagkamrater understöd. Muy bien!


 Arda 3
Vår turkiske trollkarl var aktiv under hela matchen och ger laget tid att fylla på när han håller i bollen på sitt karaktäriska sätt. Är hjärnan bakom det eleganta 2-0 målet när han först tar emot en långboll från Godín på högersidan, väggspelar med Mandzukic och tar en löpning in i boxen innan han hittar Griezmann vid den bortre stolpen. Har sin utgångsposition till höger på mittfältet men rör sig över hela planbredden och samarbetet med övriga lagkamrater är bra.


 Koke 3
En gjuten plats i startelvan för Koke och ännu en assist till Simeones favoritspelare, som alltid spelar 90 minuter. Lagets 14 mål efter en fast situation bar den spanske landslagsmannens signum, efter en perfekt slagen hörna från höger mot den första stolpen och Tiagos panna. Något vi har sett förut och gärna ser igen! Från sin centrala mittfältsposition kommer Koke med i lagets speluppbyggnad på ett kreativt sätt.


 Griezmann 4
Spelet blir inte alls lika statiskt med fransosen i startelvan, som när Raúl García spelar. I dag hade Griezmann sin utgångsposition till vänster för att förvirra sina motståndare, avslöjade Simeone efter matchen. Ett taktiskt drag som blev bra då han gjorde ett mål framåt och hittade de ytor som den taktiskt slipade argentinaren ville åt! Rörlig och ett ständigt hot i djupled som är något som laget saknat på slutet.


 Mandzukic 2
Den långe kroaten hamnade lite snett in i matchen och hade sina duster med gästernas mittbackar och får även en smäll mot nacken som ytterligare hämmar anfallarens spel. Får en hockeyassist på lagets 2-0 när han frispelar Arda med fint pass in bakom gästernas backlinje. Den positiva aktionen gör att han klarar ett godkänt betyg. Utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Avbytare


 Jiménez 3
Mexikanen såg verkligen spelsugen ut när han ersatte Mandzukic. Det blev en halvtimme på planen och han åstadkom mer än vad kroaten hade gjort under den dubbla tiden på planen. Rörlig, delaktig och inte rädd för att utmana sina motståndare och han hade flera lägen att göra mål. Hade en nick på mål som Kameni gör en reflexräddning på, ett skott från ett stillastående läge som dock gick rakt på målvakten, där han borde ha passat Arda i ett första läge som hade ett friare läge till höger. Saúl - 
Spelade för kort tid för att bedömas


R García -
Spelade för kort tid för att bedömas