Förra veckans semifinaler har inte kunnat undgå någon. Att Barça fick en X2000-genomkörare av ett nytt modernt tåg kunde ganska många förutse. Inför matchen hade Fotbollskanalen en omröstning om vilka de tror vinner första matchen. 864 röstade och hela 69% lade sitt ord på Bayern München och visst hade de rätt. Försvarsspelet i år har vart väldigt annorlunda, framför allt har vi inte haft kontinuitet i backlinjen och i matcher av större karaktär har vikarier tvingats rycka in med ganska jämna mellanrum även om man kan tro att Alves, Piqué och Jordi Alba kan ha vart rätt så tufft matchade. När kapten Puyol inte finns med så är Mascherano där, och som förra tisdagen då, när Mascherano inte finns med är Adriano där och om brassen inte heller skulle infinna sig ja då är Marc Bartra där. Song är utesluten som mittback.

Ja, Lionel Messi gjorde en dålig match. Men han är fortfarande världens bästa fotbollspelare för det och ledningen+tränarstaben skall ha all jävla kritik för att spela någon som definitivt inte är hundraprocentig. 

Vi kan ju alltid skylla på domslut som inte går vår väg. Men det är fullständigt oacceptabelt att prestera på detta sätt i en semifinal. Människor sade till mig "Armin, va skönt att ni börjar borta". Säg inte det där, sade jag. För att jag förutspådde ett dåligt resultat. Men inte såhär dåligt.
Så hela Sverige fick äntligen njuta av att "stora" Barcelona föll, snack sattes snabbt igång om att en epok/era är över, människor njöt.
Dagen efter på Signal Iduna Park (Westfalenstadion) fick Spanien ta emot ännu en tysk bomb. Borussia Dortmund manglade sönder Real Madrid efter uppvisning av Robert Lewandovski. Madrid gjorde dock ett bortamål så utgångsläget inför ikväll på Berran är bättre jämfört med Barças. 

Det sjuka med den matchen är att det inte kändes något. Barçafans utsöndrade en stor skadeglädje, man var glad över det resultatet.
Jag var inte ens glad. Det där resultatet gjorde mig extremt orolig. Tysk fotboll är enligt svenska fotbollstyckare större än spansk. Efter två matcher.
Det är vad som gör mig orolig, hur ett land efter två matcher klubblag emellan kan gå om helt och hållet oberoende på vad landslagen lyckas åstadkomma.

För mig har Tysklands herrlandslag i fotboll alltid vart världens bästa "tvåa." Bayern Münchens dubbel-choke i deras 2 CL-finaler på 3 år lär väl bevisa detta ganska hårt.
Det var liksom så allvarligt att det inte spelade någon roll hur bra första halvlek Tyskland spelade mot Sverige i Berlin, Sverige kom tillbaka och vände det till 2-2, men Spanien som vunnit tre raka stora titlar varav försvarat ett europeiskt mästerskap, ja det spelar en mindre roll.

Ikväll spelar Madrid returmöte på Bernabeú. Det kommer att vara ett fullständigt kaos där. Samtidigt rapporterar flera spanska medier att Xavi, Puyol, Valdés och Iniesta reser till Bernabeú tillsammans för att ge sitt stöd åt rivalkonkurrenten Madrid och för att de ska ta sig till final på Wembley. Om detta är sant eller icke, det får tiden utvisa. 

Men det jag vet är att jag ikväll hejar på Real Madrid mer än någonsin. Jag vill inte se ett tronskifte i fotbollen, spansk eller katalansk fotboll om ni så vill har förändrat världsfotbollen och så skall detta även förbli. Det är min plikt att heja på Madrid ikväll. 

Så ställ alla hatiska och politiska känslor åt sidan och enas som bröder. Ikväll går stapeln av i Madrid för att visa vilken fotboll som är bäst. Lyckas de ta sig vidare är det underbart och då väntar jag mig att alla enas än mer när ännu en stapel går av dagen efter på Camp Nou.

Visca Barça, Hala Madrid, Viva España y Visca Catalunya. Somos hermanos, vamos por la remuntada. 
"There's no other love like the love for a brother.  There's no other love like the love from a brother."  -Terri Guillemets