För oss Athleticsupportrar finns det en fråga som väcker lite hopp: Kan vi orka med en liknade bedriften som i höstas då vi inte bara hemmaslog Barcelona utan även var det bättre laget sett över 90 minuter? Ett bra resultat mot ännu en gigant vore en dröm för alla med hjärtat i Bilbao. 

Athletic har gått bra i ligan hittills och har ännu inte förlorat en ligamatch på hemmaplan. Egentligen så har själva spelet sett bättre och bättre ut för varje match om vi bortser från dubbelförlusten mot Atletico Madrid i Copan där man åkte ur efter alldeles för mycket bollrullande alá Barca. Förhoppningsvis så har tränare Valverde lärt sig en läxa i ämnet och att han ser till att laget fortsätter bygga på det lite rakare och starka spelet från tidigare i år.


Real Madrid har inte heller förlorat på 11 matcher samt att de har 8 hållna 0:or i rad. Och senaste de förlorade var mot Barcelona i slutet av oktober. För att knäcka den järnnöten så har tränare Valverde tagit ut följande trupp: 

 Iraizoz, Laporte, San José, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza y Balenziaga.


Några överraskningar i de offensiva lagdelarna kommer nog inte att hända, utan vi får nog se en Aduriz på topp och en offensiv med Herrera, Susaeta och Muniain. Denna trio är verkligen värd att hålla ögonen på då de stundtals briljerat under säsongen.

På det defensiva mittfältet kommer nog Iturraspe starta då han sett riktigt stark ut i de senaste matcherna. Förmodligen startar väl även säsongens mest lyckade värvning, Rico. Men jag vill ändå sätta ett frågetecken på honom då han kanske är lite för långsam för Reals snabba kontringsspel och kanske vore det på tiden att Benat får starta, i hopp om att han börjar leverera vid fasta situationer. Benats före detta 


Backlinjen hoppas jag består av Iraola, San José, Laporte och Balenziaga. Den, enligt undertecknad, stabilaste backlinjen vi kan formera. 

Kan vi tro på en skräll ikväll? Förmodligen inte. Kan vi tro på ett kokande San Mamés och vansinnigt härlig stämning? Absolut! Det kommer vara en sådan kväll man förbannar sig själv, oavsett vilket lag hjärtat dunkar för, att man inte är på plats i Bilbao. Det kan vi vara helt säkra på. 

Aupa!