Uppdateringar i blått.

Skador

Jordi Alba
2017-10-18
: Under tisdagens träningspass sträckte Jordi Alba ena baksidan, vilket innebär att vänsterbacken missar onsdagens CL-drabbning mot grekiska Olympiacos. Exakt hur länge Alba blir borta återstår att se, men räkna med att helgens ligamatch mot Malaga är i farozonen.

Ousmane Dembélé
2017-09-19:
I dag har Dembélé opererats i Finland för att fixa den brustna senan i fransmannens vänstra lår. Operationen blev lyckad och nu tar en lång återhämtningsperiod vid. Från och med nu står Dembélé under uppsikt av Barças läkare Ricard Pruna. Enligt klubben beräknas fransosen vara redo för att spela igen om tre och en halv månad.
2017-09-17: Efter att Dembélé skadade sig i går har han i dag genomgått undersökningar och det är inga goda nyheter klubben har haft att komma med efter det. Den unga fransmannen har en brusten sena i sitt vänsterlår och kommer att behöva opereras. Enligt klubbens officiella hemsida kommer Dembélé under veckan att åka till Finland där han lägger sig under kniven hos doktor Sakari Orava, som har mycket lång erfarenhet av att operera professionella idrottare. Därefter väntas Dembélé behöva en lång tid på sig att återhämta sig och klubben har meddelat att han kommer bli borta från spel i närmare fyra månader. Mycket tråkiga nyheter, både för klubben och spelaren. Ánims Dembouz!
2017-09-16: Dembélé tvingades avbryta matchen mot Getafe redan efter en halvtimmes spel med känningar i ena låret. Klubben har på Twitter bekräftat att fransmannen har ådragit sig en hamstringskada i vänsterlåret och att han kommer genomgå fler undersökningar för att läkarna ska kunna avgöra hur allvarlig skadan är. Fler nyheter om Dembélés tillstånd kommer säkerligen under morgondagen.

Rafinha
2017-10-01:
Som bekant får Rafinha inte bukt med sin knäskada, och under söndagen bekräftade klubben att brassen har genomgått ytterligare en operation på sitt högra knä. Exakt hur länge mittfältaren blir borta återstår att se, men något annat än en lång rehabiliteringsåperiod förefaller otroligt...
2017-09-19: Rafinhas återhämtning går tyvärr inte som planerat och trots att det har gått över fem månader sedan han skadade sig finns det inget datum för en förväntad comeback för brassen.
2017-04-07: Under fredagen bekräftade klubben att Rafinha blir borta hela fyra månader... Väldigt tråkiga nyheter, för den minst sagt otursförföljde brassen. Förhoppningsvis kommer mittfältaren tillbaka - starkare än någonsin. Força Rafinha!
2017-04-06: Den skada Rafinha ådrog sig mot Granada har visat sig vara värre än först befarat. Brassen kommer under morgondagen lägga sig på operationsbordet för att genomgå en artroskopi av sitt högra knä, där alltså en menisk ska ha tagit skada. Först efter operationen kommer läkarna kunna uttala sig om hur länge Rafinha blir borta från spel.
2017-04-03: Under inledningen av bortasegern mot Granada tvingades brassen utgå på grund av en känning i högra knäet, och enligt rapporter handlar det om en skada på menisken. Klubben har ännu inte slagit fast skadans allvarlighetsgrad, men bland annat tidningen SPORT gör gällande att mittfältaren missar upp till fyra veckors spel...


Avstängningar

Luis Suárez
2017-03-01: Luis Suárez har fått två matchers avstängning eftersom han tog för lång tid på sig att kliva av plan efter det andra gula kortet. Uruguayanen missar därmed både cupfinalen mot Alavés och den första cupmatchen nästa säsong. Barcelona har överklagat, men fick avslag i första instansen. Klubben har nu tagit ärendet vidare till CAS med förhoppningen om att avstängningen hävs eller åtminstone reduceras till en match.
2017-02-07: Sent i den andra halvleken mot Atlético Madrid begick Luis Suárez sina två enda regelbrott i matchen. Domaren såg inte mellan fingrarna någon av gångerna, utan varnade Luisito vid båda tillfällena och uruguayanen blev därmed utvisad för första gången i sin Barçakarriär. Utvisningen innebär att Suárez inte får spela cupfinalen i slutet av maj.