Málaga CF
Veckans Copa del Rey spel blev ingen höjdare för Málaga när de åkte ur mot Segunda laget Mirandés. Första matchen, på bortaplan, förlorade de med 2-1 och returen på La Rosaleda i onsdags slutade även den med en förlust, 0-1 blev den matchen.
I ligan går det ganska knackigt också fast det poängmässigt har ryck upp sig de senaste matcherna. En blyg 16:e plats efter 15 omgångar ligger de på. Det är framförallt målskyttet som haltar, endast nio gjorda mål är det klart sämsta i ligan. Defensiven å sin sida är faktiskt seriens fjärde starkaste.

Röster från Málaga håll inför matchen
Tränaren Javi Gracia
"Att förbättra vår insats från cupen kommer inte att bli svårt, fakta är att det kommer bli relativt lätt. Det finns massa utrymme för förbättring. Vi behöver vara på en väldigt hög konkurrenskraftig nivå, försöka och påbringa vår typ av matchplan och hålla deras (Atléticos) styrkor under kontroll. De är väldigt starka, och kommer säkerligen inte göra det lätt för oss, men oavsett detta kommer vi utnyttja vår fulla potential."

Brasilinaren Charles 
"Vi kommer att glömma förra onsdagens match, det var en annan tävling. Nu hoppas jag att vi kan säkra två La Liga segrar på rad, för att njuta av  julhelgen med våra familjer, och framför allt, för att undvika nedflyttnings zonen."

Truppen
Kameni, Ochoa, Rosales, Albentosa, Weligton, Miguel Torres, Filipenko, Camacho, Recio, Duda, Juankar Paul Fornals, Juanpi, Ontiveros, Duje Cop, Santa Cruz, Charles och Amrabat.

Poteniell startleva
Kameni
Rosales - Angeleri - Weligton - Boka
Recio - Camacho
Amrabat - Recio - Duda
Charles 

Club Atlético de Madrid
Atlético gjorde sitt jobb, men inte så mycket mer, mot Segunda B-laget Reus när de tog sig vidare i Copa del Rey med totalt 3-1. 
I veckans match hade dock Atleti flertalet klara målchanser genom Torres som dock tyvärr är helt ur slag vad gäller målskyttet. 
I nästa omgång ställs man mot Rayo Vallecano, där den första matchen spelas den 6/1.

Simeone sällde hela startelvan åt sidan mot Reus, förutom Koke, som spelade 60 minuter, och Saúl. 
De senaste matcherna har laget sett otroligt stabila ut även utan Tiago, och spelarna ser betydligt säkrare ut i 4-3-3/4-5-1 formationen. 
Nio raka segrar har Cholos mannar nu, och jag tar inte ut någonting i förskott men det borde fortsätta så ett tag till. Det största provet blir bara att få hål på Málaga.

Truppen
Moyá, Oblak, Godín, Filipe Luis, Savic, Jesús Gámez, Juanfran, Giménez ,Koke, Óliver, Gabi, Saúl, Carrasco, Thomas, Griezmann, Torres, Correa and Vietto.

Poteniell startelva
Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Saúl - Gabi - Koke
Griezmann - Vietto - Carrasco

Matchfakta
När: Söndagen den 20/12, klockan 20:30
Var: La Rosaleda, Málaga
TV: Nej, matchen går inte på Viasats kanaler, men den finns ju som alltid tillgänlig på Viaplay.