Förutsättningarna inför denna drabbning är goda för Athletics del. Vinst med 4-0 efter en förlösande match - målmässigt - på San Mamés i torsdags. Llorente tillbaka i startelvan och nu är det ligamatch igen.

Det är ett tufft schema för de rödvita under våren och risken för trötta spelare i och med obefintlig rotation har diskuterats av förstårsigpåare. Vi får se vad Bielsa har för plan att hålla alla spelare i god trim.

Bielsa har än så långe varit väldigt trogen sin startelva och det har varit ovanligt lätt att tippa vilka spelare som spelar matcherna så här långt.

Däremot så har det varit svårare att veta vilken uppställning argentinaren mönstrat, men huvudregeln har ju varit att en mittback mer än antalet anfallare motståndarna ställt upp med. Så det borde bli en 4-1-4-1-upptällning enligt följande:

Iraizoz

Iraola - Javi Martínez - Amorebieta - Aurtenetxe

Iturraspe

Susaeta - Herrera - De Marcos - Muniain

Llorente 

Inga nyheter alls. Samma trygga system som nöts in. Vi får se om Llorentes sikte justerats en aning sen sist. Han hade ett par riktigt heta chanser mot Albacete som han missade knappt. Susaeta gjorde en bra match senast och var pigg i djupled, det kommer behövas även ikväll. Muniain så även han mycket piggare ut än han gjort på länge. Hoppas att den positiva känslan sen cupmatchen sitter i, men det är ett helt annat lag man möter nu så det gäller att vara på tå.

Levante har varit den största överraskningen så här långt i ligan. Med sin fjärdeplats innehar de en Champions League-plats i dagsläget. De har bra offensiva spelare som Barkero, Valdo, Juanlu och Koné. De är giftiga i kontringsspelet och har ett hyfsat bortafacit. Senaste fem matcherna har de varvat storvinster med storförluster och 0-0-matcher.

Även en gammal Athletic-spelare finns med i laget. Nämligen vänsterbacken Asier Del Horno som var helt fantastisk i Athletic på sin tid men fössvann till England och till Valencia och har inte riktigt kommit tillbaka till det fina spel han och Ezquerro stod för på de rödvitas vänsterkant. 

Levante har ett stabilt och erfaret försvar med Ballesteros och Javi Venta och det är svårt att ta sig igenom där. Samtidigt är de farliga i sina kontringar. En sak skiljer dessa lag åt markant. Åldern. Levante har en hög medelålder till skillnad mot Athletic som har en av ligans yngsta startelva. 

Athletic kommer som vanligt att föra spelet och vilja ha bollen väldigt mycket och Levante kommer att ligga på försvar och försöka ställa om snabbt. Nyckeln till vinst för Athletic är nog att tålmodigt trötta ut gamlingarna och försöka vara koncentrerade när väl chanserna kommer. Även att försöka att inte bjuda på något bakåt det kommer att straffa sig. 

Om Athletic vinner finns det goda chanser att man kniper sjätteplatsen i ligan och samtidigt tar in poäng på Levante som innehar en åtråvärd Champions League-plats. En värdemätare: kan Athletic visa upp sitt klassiska hemmaspel eller kommer det fortsatt vara svårt att gå vinnande ur matcherna? Man har allt för många oavgjiorda matcher och måste se till att vinna dem istället. Då tror jag inte att Champions League är ett omöjligt mål.

Aupa Athletic!