Ligaspelet avslutades under lördagen med en stabil insats av Bilbao, hela 4-0 skrev siffrorna mot Villareal. Aduriz blev ligans bästa spanska målskytt med 18 bollar i nät och dominerade även matchen i lördags. 2 mål och 1 assist, där man kan säga att såväl assisten som det sista målet var två riktiga godbitar där han borrade in bollen i högra krysset. Iraola avslutade Aduriz fina assist och Benat skruvade in en frispark perfekt i vänstra krysset, en match som gick baskernas väg och gav en fantastisk avslutning på säsongen.

Athletics säsong i sig kan sammanfattas som väldigt blandad, där man innan vintern och fram till februari tog 21 poäng på 20 matcher, man vann endast fem matcher av dom tjugo, vilket kan sammanfattas i en mer eller mindre formsvacka. Dock har man femton vinster under året som gått och tio oavgjorda. Det är först på slutet som man kommit igen och under omgångens sista 15 matcher har man vunnit tio matcher. I februari var dock krisen ett faktum och hela laget, såväl ledare som spelarna ska ha beröm för upphämtningen som de ändå bjudit på.

Säsongen är ju dock inte över för Bilbao, redan till helgen väntar en Copa Del Rey final mot seriemästarna Barcelona. En match av väldigt stor betydelse, visst är det otroligt att ta en titel. Ur historiskt perspektiv så är det en titel som betyder otroligt mycket för Athletic, samtidigt så kämpar motståndarna Barcelona för att knipa en trippel. Det är alltså två lag med otroligt mycket på spel som står där under finalen. Ur Athletic synvinkel kan man dock konstatera att EL redan är säkrat då Barcelona är med i CL nästa år, detta är dock absolut inget som kommer sätta stopp för Athletic under finalen. Då är det allt eller inget.

Sommaren kan även komma att präglas av ett otroligt transfersurr, redan under förra veckan kunde man läsa sig till att Louis Van Gaal fått upp ögonen för Laporte igen då Mats Hummels tackat nej(enligt press) för att det tagit för lång tid för att slutföra affären.(Observera att vi endast är i mitten av maj för en vecka sen). Sanningshalten i allt detta kan förstås diskuteras, men Laporte har verkligen varit bra i mittförsvaret i år, med tanke på hans unga ålder så är han ju en lovande talang och frågan är ju bara hur länge man kan hålla i en sådan talang.

En sak som är säker är dock att vi kan vara nöjda och stolta över att laget tog tag i ligan på ett alldeles fenomenalt sätt under sista månaderna och verkligen gav oss fans något extra. Att bara ånga på och plocka in Malaga som för en stund verkade helt omöjligt. Men det är just därför som fotboll är en underbar sport, man vet aldrig vad som händer. Det är 22 man på plan och bollen är rund. Men visst älskar vi när allt bara faller på plats.
Jag vill passa på att tacka för allt peppande som skrivs i forumet. Samtidigt tack för en riktigt spännande säsong.
Nu tar vi Copa´n.